Livre
Néerlandais

Het teken van de duistere god

Markus Heitz (auteur)

Het teken van de duistere god

Dans la série:
Genre:
De nieuwe koning Lodrik staat onder invloed van een slechte raadgever en vervreemdt zijn bondgenoten van zich. Maar die later zich niet weerhouden te proberen de Donkere Tijd te voorkomen.
Sujet supplémentaire
fantasy, Goed en kwaad, Romans
Titre
Het teken van de duistere god
Auteur
Markus Heitz
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Das Zeichen des dunklen Gottes
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2009
463 p.
ISBN
9789024529162

Commentaires

Aan de saga van 'De donkere tijd' komt nog geen einde, maar die donkere tijd komt wel weer een stap dichterbij in Het teken van de duistere god, het derde deel in deze reeks. Lodriks vertrouwde kring van raadgevers en vrienden valt steeds verder uiteen door toedoen van zijn nieuwe adviseur en vertrouwenspersoon, Mortva Nesreca. Die kan bogen op de hulp van enkele duistere bondgenoten. Toch geven zijn vrienden het zo snel niet op. Ondertussen maken de legers van Tzulan, onder leiding van Sinured, schoon schip in de bezette gebieden en worden alle indringers uit Tarpol verdreven. Lodrik lijkt machtiger dan ooit en de andere landen van het continent zien dit niet graag gebeuren, omdat het de donkere tijd steeds dichterbij lijkt te brengen. Daarom voeren ze de druk op de jonge vorst op, waardoor die het steeds moeilijker krijgt om weerstand te bieden tegen slechte raadgevers. Kan Lodrik Sinured in het gareel houden en kan hij de waarden die hij zo na aan het hart droeg, blijven ver…Lire la suite
Derde boek uit een uiteindelijk zesdelige reeks, later gevolgd door nog een trilogie, van deze populaire Duitse auteur. De nieuwe koning ('kabcar') Lodrik staat onder invloed van een slechte raadgever en vervreemdt al zijn bondgenoten van zich. Maar die laten zich niet weerhouden te proberen de Donkere Tijd die dreigt in te treden, te voorkomen. Een spannend boek met echter te veel namen en volkeren om allemaal te onthouden. Hoewel in een hoog tempo verteld, is dit een minder overtuigend verhaal - Lodrik is kennelijk oerdom waar het raadgevers betreft. Lange fantasyreeksen als deze weten zelden te blijven boeien; toch leest dit derde deel lekker weg en is het niet van humor gespeend. Bevat lijst van dramatis personae en kaarten. Redelijke vertaling uit het Duits. Kleine druk. Niet los leesbaar.

À propos de Markus Heitz

Markus Heitz, né le 10 octobre 1971 à Hombourg, est un auteur de fantasy, horreur et science-fiction allemand.

Biographie

Il obtient son Abitur à l'école catholique privée Johanneum de Hombourg en 1991 puis il effectue son service militaire à Bexbach. Il étudie ensuite la philologie germanique et l’histoire jusqu'en 2000. Après cela, il travaille comme journaliste indépendant pour le Saarbrücker Zeitung.

En 2003, il reçoit le Prix du fantastique allemand (Deutschen Phantastik-Preis ) pour son roman Les Temps sombres - Ombre sur Ulldart (Die Dunkle Zeit 1 – Schatten über Ulldart) dans la catégorie « meilleur premier roman national ». Il acquiert une renommée internationale lors de la parution de sa série Les Nains (Die Zwerge)

Il est copropriétaire d'un pub irlandais …En lire plus sur Wikipedia