Livre
Néerlandais
Een groep duistere wezens tracht de vampier Sia te dwingen tot een reeks moorden door haar menselijke dochter Emma te ontvoeren.
Titre
Judasdochter
Auteur
Markus Heitz
Traducteur
Marcella Houweling
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Judastöchter
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
479 p.
Note
Voorafgegaan door Ritus (dl. 1), Sanctum (dl. 2), Kinderen van Judas (dl. 3), Bloedportaal (dl. 4), Judaszoon (dl. 5)
ISBN
9789024533589 (paperback)

Commentaires

Judasdochter, het sluitstuk van Markus Heitz’ driedelige vampierenreeks, vertelt het verhaal van Theresia ‘Sia’ Sarkowitz, een vampier die afstamt van de Kinderen van Judas – een oud, bijzonder geslacht onder vampieren. Sia probeert uit alle macht te voorkomen dat op haar menselijke nakomelingen dezelfde vloek te rusten komt als degene die zij met zich meedraagt. Als Emma en Elena echter ontvoerd worden, doet Sia er alles aan om hun veiligheid te verzekeren. Tal van vijanden houden haar in de gaten terwijl ze probeert het gevaar af te wenden. Intussen sluit ze onder meer een bondgenootschap met Eric, een mysterieuze vreemdeling uit haar wereld, maar ook hij blijkt niet te zijn zoals hij zich voordoet…
De vampiersaga van Markus Heitz heeft weinig gemeen met het leeuwendeel van de ‘tiener’ vampierreeksen, zoals de ‘Twilight’-reeks. Zijn boeken draaien niet rond romantiek, de vampiers zijn hier eerder de te vrezen moordende monsters van weleer en niet het soort dat zich onopv…Lire la suite
Laatste deel van de serie boeken rondom de 'Kinderen van Judas'. Theresia 'Sia' Sarkowitz is een Judasdochter, een bijzonder soort vampier. Emma en haar dochter Elena zijn Sia's enige nog levende menselijke nakomelingen. De Sidhe, wezens uit de Ierse mythologie, ontvoeren Emma om Sia te dwingen diverse moorden voor ze te plegen. Sia denkt dat Elena ook door hen ontvoerd is, maar die blijkt te worden beschermd door de butler Jeoffray Wilson. Om Emma te kunnen redden moet Sia naar Ierland, wat onmogelijk lijkt, daar de kinderen van Judas niet in de buurt van stromend water kunnen komen. Gelukkig krijgt ze zeer onverwachte hulp in de vorm van Eric von Kastell, jager op gedaantewisselaars, en zijn halfzus Justine. Een zeer spannend verhaal vol met Nachtkelten, vampiers, gedaantewisselaars en mythische halfgoden. Prima te lezen zonder kennis van de rest van de serie. Kleine druk.

À propos de Markus Heitz

Markus Heitz, né le 10 octobre 1971 à Hombourg, est un auteur de fantasy, horreur et science-fiction allemand.

Biographie

Il obtient son Abitur à l'école catholique privée Johanneum de Hombourg en 1991 puis il effectue son service militaire à Bexbach. Il étudie ensuite la philologie germanique et l’histoire jusqu'en 2000. Après cela, il travaille comme journaliste indépendant pour le Saarbrücker Zeitung.

En 2003, il reçoit le Prix du fantastique allemand (Deutschen Phantastik-Preis ) pour son roman Les Temps sombres - Ombre sur Ulldart (Die Dunkle Zeit 1 – Schatten über Ulldart) dans la catégorie « meilleur premier roman national ». Il acquiert une renommée internationale lors de la parution de sa série Les Nains (Die Zwerge)

Il est copropriétaire d'un pub irlandais …En lire plus sur Wikipedia