Livre
Néerlandais
De vampier Sia probeert te breken met haar vampierverleden, maar wordt daarin gedwarsboomd door haar halfbroer Marek.
Titre
Judaszoon
Auteur
Markus Heitz
Traducteur
Marcella Houweling
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Judassohn
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
544 p.
Note
Voorafgegaan door Ritus (dl. 1), Sanctum (dl. 2), Kinderen van Judas (dl. 3), Bloedportaal (dl. 4), gevolgd door Judasdochter (dl. 6)
ISBN
9789024532995 (paperback)

Commentaires

De Duitse auteur Markus Heitz, bekend van onder meer de reeks 'De Donkere Tijd' en de boeken Drakenvuur en Drakenkeizer, laat in Judaszoon zien dat hij de titel van beste Europese fantasyschrijver meer dan waard is. Judaszoon is het tweede deel van Heitz’ driedelige vampierenreeks, die je interessant genoeg niet per se in de typische volgorde moet lezen. De auteur maakt in elk boek duidelijk over welke verschillende vampiersoorten het gaat: vooraan in het boek staat er zelfs een lijst.
In tijden waar men je met verhalen rond vampiers om de oren slaat, werkt Heitz’ kijk op de vampierenwereld verfrissend. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de 'Twilight'-saga is er in Judaszoon amper sprake van romantiek en clichés. Vooral de duistere en lugubere kantjes van de bloedzuigers, zoals de primitieve drang om mensen te doden en vervolgens hun bloed te drinken, komen naar boven: ‘Hij scheurde de kraag van de dikste man open en sloeg zijn tanden in de natte…Lire la suite
De Kinderen van Judas zijn een elite van vampiers die zichzelf uitverkoren wanen en de mens als vee beschouwen. Hun vaste vijanden zijn de roedels van weerwolven. Waarom, is misschien duidelijk voor wie de vier vorige delen van deze reeks kent: 'Ritus' (2008)*, 'Sanctum' (2008)**, 'Kinderen van Judas' (2009)*** en 'Bloedportaal' (2010)****, waarop dit aansluit. De vampier Sia ervaart het eeuwige leven als een vloek en probeert haar nazaten te doden als ze de bloedwaanzin ervaren. Dan duikt haar halfbroer Marek op die haar probeert tegen te houden. In verschillende lange verhalen die zich afspelen in het verleden (1781-1790) krijgen we de belevenissen van drie personages die tenslotte een persoon blijken te zijn die ernstig schizofreen is, zowel psychisch als fysiek, want het lichaam past zich aan. Een heel complex verhaal, maar toch te volgen (je kunt wel beter de vorige romans eerst lezen). Extreem bloederig en gewelddadig, en een nieuw inzicht in het vampirisme. Degelijk uitgewerkte…Lire la suite

À propos de Markus Heitz

Markus Heitz, né le 10 octobre 1971 à Hombourg, est un auteur de fantasy, horreur et science-fiction allemand.

Biographie

Il obtient son Abitur à l'école catholique privée Johanneum de Hombourg en 1991 puis il effectue son service militaire à Bexbach. Il étudie ensuite la philologie germanique et l’histoire jusqu'en 2000. Après cela, il travaille comme journaliste indépendant pour le Saarbrücker Zeitung.

En 2003, il reçoit le Prix du fantastique allemand (Deutschen Phantastik-Preis ) pour son roman Les Temps sombres - Ombre sur Ulldart (Die Dunkle Zeit 1 – Schatten über Ulldart) dans la catégorie « meilleur premier roman national ». Il acquiert une renommée internationale lors de la parution de sa série Les Nains (Die Zwerge)

Il est copropriétaire d'un pub irlandais …En lire plus sur Wikipedia