Livre
Néerlandais

Razende storm

Markus Heitz (auteur), Roelof Posthuma (traducteur)
Aiphatòn, de zoon van de Alfenkeizer, probeert ervoor te zorgen dat de Alfen de vrede in het Veilige Land niet meer verstoren, maar een geheimzinnige tovenares dwarsboomt hem daarbij.
Extra subject
fantasy, fantasie
Titre
Razende storm
Auteur
Markus Heitz
Traducteur
Roelof Posthuma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Tobender Sturm
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2014
460 p. : ill.
Note
Omslagtitel : De razende storm
ISBN
9789024565207 (paperback)

Commentaires

Deze Duitse auteur is bekend geworden met zijn Dwergen-cyclus. Daarna begon hij de serie 'Legenden van de Alfen', die zich ook afspeelt in de verzonnen wereld van het Veilige Land. In dit vierde, afsluitende deel komen beide series tezamen; het is het vervolg op het derde deel, 'Duistere paden' (2012)*. Het speelt zich af direct na 'Het lot van de dwergen' (2008)** en geeft aan hoe de strijd van de dwergen en de mensen aan de ene kant en de Alfen aan de andere kant afloopt. Om dit boek te kunnen waarderen is het noodzakelijk dat de lezer bekend is met beide series. Als hulpmiddel staat er een handige lijst van personages voor in het boek, evenals twee nietszeggende kaarten. De plot is niet consistent, maar komt met veel actie tot een bevredigende afronding van beide series. De stijl is verzorgd, zonder gecompliceerd taalgebruik. Grafische beschrijvingen van geweld ontbreken. De personages worden goed neergezet en weten het verhaal te dragen. Voor de liefhebbers van Terry Brooks. Norma…Lire la suite

À propos de Markus Heitz

Markus Heitz, né le 10 octobre 1971 à Hombourg, est un auteur de fantasy, horreur et science-fiction allemand.

Biographie

Il obtient son Abitur à l'école catholique privée Johanneum de Hombourg en 1991 puis il effectue son service militaire à Bexbach. Il étudie ensuite la philologie germanique et l’histoire jusqu'en 2000. Après cela, il travaille comme journaliste indépendant pour le Saarbrücker Zeitung.

En 2003, il reçoit le Prix du fantastique allemand (Deutschen Phantastik-Preis ) pour son roman Les Temps sombres - Ombre sur Ulldart (Die Dunkle Zeit 1 – Schatten über Ulldart) dans la catégorie « meilleur premier roman national ». Il acquiert une renommée internationale lors de la parution de sa série Les Nains (Die Zwerge)

Il est copropriétaire d'un pub irlandais …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions