Livre
Néerlandais
Op het Franse platteland wordt anno 1764 verbeten gejaagd op weerwolven en kindermoordenaars.
Titre
Ritus
Auteur
Markus Heitz
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Ritus
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2008
399 p.
Note
Wordt vervolgd door: Sanctum (dl. 2), Kinderen van Judas (dl. 3), Bloedportaal (dl. 4), Judaszoon (dl. 5), Judasdochter (dl. 6)
ISBN
9789024527809

Commentaires

Ritus, het eerste deel in een nieuwe trilogie van fantasygrootmeester Markus Heitz, gaat over een weerwolvenjager wiens familie al eeuwenlang jacht maakt op gedaantewisselaars. Heitz wisselt af tussen het 18e-eeuwse Zuiden van Frankrijk waar een monster de bevolking van de Gévaudan op gruwelijke wijze terroriseert, en een hedendaagse verhaallijn waarin Eric von Kastell jacht maakt op hetzelfde wezen.

In Frankrijk zijn Jean Chastel en zijn zoons Pierre en Antoine op jacht naar het monster wanneer het noodlot toeslaat. Het monster blijft hen vervolgens steeds één stap voor, ongrijpbaar, en bloeddorstig. In het hedendaagse Duitsland maken we kennis met Eric von Kastell: alfamannetje, kunstenaar en halve James Bond. Hij werd door zijn vader opgeleid tot weerwolvenjager en heeft steeds samen met hem op de beesten gejaagd, totdat, ook hier, het noodlot toeslaat. Von Kastell krijgt te horen dat hij ook nog een halfzuster heeft. Hij weigert dit te geloven, en gaat alleen verder …Lire la suite
Wildschut Jean Chastel, een man met een geheim, jaagt in 1764 in Zuid-Frankrijk op het 'Beest van Gévaudan', een bloeddorstig en onbekend dier dat het vooral gemunt heeft op kinderen. Chastel merkt dat hij te maken heeft met een loup-garou. Of eerder: met meer dan een. In 2004 maakt de excentrieke kunstenaar Eric von Kastell jacht op allerlei soorten 'gedaantewisselaars' tot en met weerjakhalzen toe. Zijn jacht zal hem tot in Kroatië brengen, het geboorteland van het Beest en zijn nazaten. De Duitse fantasy-auteur maakte furore met zijn cyclus 'De dwergen'*. Dit is het eerste deel in een cyclus over weerwolven en aanverwanten. Veel actie, zeer schematische karakters, een caleidoscopische structuur die springt van de 18de eeuw naar de 20ste, overduidelijk geënt op bekende horrorfilms. Vlot verteerbaar en snelgeschreven leesvoer voor liefhebbers van fantasy en horror. Paperback met kleine druk.

À propos de Markus Heitz

Markus Heitz, né le 10 octobre 1971 à Hombourg, est un auteur de fantasy, horreur et science-fiction allemand.

Biographie

Il obtient son Abitur à l'école catholique privée Johanneum de Hombourg en 1991 puis il effectue son service militaire à Bexbach. Il étudie ensuite la philologie germanique et l’histoire jusqu'en 2000. Après cela, il travaille comme journaliste indépendant pour le Saarbrücker Zeitung.

En 2003, il reçoit le Prix du fantastique allemand (Deutschen Phantastik-Preis ) pour son roman Les Temps sombres - Ombre sur Ulldart (Die Dunkle Zeit 1 – Schatten über Ulldart) dans la catégorie « meilleur premier roman national ». Il acquiert une renommée internationale lors de la parution de sa série Les Nains (Die Zwerge)

Il est copropriétaire d'un pub irlandais …En lire plus sur Wikipedia