Livre
Néerlandais

Sanctum

Markus Heitz (auteur)
Zowel Eric von Kastell in de 21ste eeuw als de abdis Gregoria in de achttiende eeuw zijn verbonden door de 'heiligste substantie op aarde': het Sanctum dat hen moet beschermen ten 'de vloek van het Beest'.
Titre
Sanctum
Auteur
Markus Heitz
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Sanctum
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2008
495 p.
Note
Vervolg op: Ritus (dl. 1), gevolgd door Kinderen van Judas (dl. 3), Bloedportaal (dl. 4), Judaszoon (dl. 5), Judasdochter (dl. 6)
ISBN
9789024528608

Commentaires

Sanctum, het tweede deel in de weervolvencyclus van Markus Heitz, is tegelijk de afsluiter. Hoewel na het eerste deel mijn verwachtingen in het geheel niet hooggespannen waren, heeft Heitz mij aangenaam verrast. De jacht op weerwezens gaat verder en Eric von Kastell volbrengt de eeuwenoude familietraditie. De zaadjes die in het eerste deel gezaaid werden, komen in snel tempo tot wasdom en er zit dus veel meer body aan dit tweede deel. Opnieuw volgen we twee verhaallijnen. De ene gaat verder in 1767, waar Jean Chastel jacht maakt op een bruut weerwezen, in de andere voert von Kastell in 2004 nog steeds dezelfde strijd. De verhaallijn die zich in de 18e eeuw afspeelt sluit naadloos aan bij die van 2004, doordat het ontstaan van de verschillende facties waarmee Eric von Kastell in het heden in contact komt op meeslepende wijze uit de doeken wordt gedaan. Chastel trekt naar Rome, waar hij abdis Gregoria terugvindt, en waar beiden onverwachte hulp krijgen. Eeuwen later leiden de spo…Lire la suite
In 1766 arriveert de abdis Gregoria in Rome om een geheime sekte te ontmaskeren en om wraak te nemen op de jezuïet die haar nonnen een vreselijke dood heeft doen sterven. In het parallelverhaal is Eric von Kastel, de waarheidsvinder, in 2005 in Rome op zoek naar de moordenaar van zijn vader. Maar hij zal leren dat het mysterieuze 'Sanctum' zijn lot en dat van de abdis verbindt. Niet los te lezen vervolg op 'Ritus' (2008)*; je moet 'Ritus' gelezen hebben om de personages en het plot van 'Sanctum' te kunnen volgen. Ook de tijdsprongen in beide romans werken redelijk verwarrend. Markus Heitz is de goedverkopende auteur van onder andere de Dwergen-cyclus. Hoewel er onderhuidse kritiek op de katholieke kerk te noteren valt, zijn 'Ritus' en 'Sanctum' in essentie fantasy-thrillers waarbij het draait om actie. Zeker niet om stijl: die is, zacht gezegd, middelmatig. Ontspannende lectuur met een bovennatuurlijk tintje en horroreffecten voor liefhebbers van fantasy. Kleine druk.

À propos de Markus Heitz

Markus Heitz, né le 10 octobre 1971 à Hombourg, est un auteur de fantasy, horreur et science-fiction allemand.

Biographie

Il obtient son Abitur à l'école catholique privée Johanneum de Hombourg en 1991 puis il effectue son service militaire à Bexbach. Il étudie ensuite la philologie germanique et l’histoire jusqu'en 2000. Après cela, il travaille comme journaliste indépendant pour le Saarbrücker Zeitung.

En 2003, il reçoit le Prix du fantastique allemand (Deutschen Phantastik-Preis ) pour son roman Les Temps sombres - Ombre sur Ulldart (Die Dunkle Zeit 1 – Schatten über Ulldart) dans la catégorie « meilleur premier roman national ». Il acquiert une renommée internationale lors de la parution de sa série Les Nains (Die Zwerge)

Il est copropriétaire d'un pub irlandais …En lire plus sur Wikipedia