Livre
Néerlandais

Wereld in vlammen

Markus Heitz (auteur), Jan Smit (traducteur)
Het continent Ulldart staat meer dan ooit in rep en roer en de krachten van Lodrik worden zwaar op de proef gesteld als hij het moet opnemen tegen zijn bloeddorstige dochter Zvatochna. Vervolg op 'Bedrieglijke vrede'.
Extra subject
fantasy
Titre
Wereld in vlammen
Auteur
Markus Heitz
Traducteur
Jan Smit
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Brennende Kontinente
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
351 p. : ill.
ISBN
9789024532384 (paperback)

Commentaires

Lodrik Bardric, ooit de held van Ulldart, nu een necromanciër, moet het tegen zijn bloeddorstige dochter Zvatochna opnemen, maar ook heel Ulldart is in gevaar door andere landen die begerig zijn naar de rijkdom van dat continent. De voormalige vorstin van Tersion keert terug uit ballingschap en wil haar macht heroveren. Aan de westkust meert een geheimzinnige vloot oorlogsschepen aan, die zich opmaakt voor een gevecht met het Kensustriaanse leger. En Norina, de heerseres van Tarpol, ontsnapt ternauwernood aan een aanslag. Lodrik wil haar te hulp schieten, maar is het al niet te laat? Markus Heitz won twee keer de Deutscher Phantastik Preis. Van zijn cyclus 'De dwergen' werden meer dan 1,5 miljoen exemplaren verkocht. Heitz gaat in dit tweede deel van 'De nieuwe tijd' met hetzelfde elan verder: heel veel personages, een ongelooflijk aantal intriges, veel bloed en liefdesbedrog. Aanstekelijk geschreven voor een breed publiek dat van epic fantasy houdt, maar soms onoverzichtelijk en vlak…Lire la suite

À propos de Markus Heitz

Markus Heitz, né le 10 octobre 1971 à Hombourg, est un auteur de fantasy, horreur et science-fiction allemand.

Biographie

Il obtient son Abitur à l'école catholique privée Johanneum de Hombourg en 1991 puis il effectue son service militaire à Bexbach. Il étudie ensuite la philologie germanique et l’histoire jusqu'en 2000. Après cela, il travaille comme journaliste indépendant pour le Saarbrücker Zeitung.

En 2003, il reçoit le Prix du fantastique allemand (Deutschen Phantastik-Preis ) pour son roman Les Temps sombres - Ombre sur Ulldart (Die Dunkle Zeit 1 – Schatten über Ulldart) dans la catégorie « meilleur premier roman national ». Il acquiert une renommée internationale lors de la parution de sa série Les Nains (Die Zwerge)

Il est copropriétaire d'un pub irlandais …En lire plus sur Wikipedia