Na de dood van hun geliefde moeder en de plotselinge verdwijning van hun vader, proberen vijf Australische broers elkaar op te voeden. Op een dag verschijnt hun vader zomaar weer in hun leven met een bijzondere hulpvraag.
Titre
De bruggenbouwer
Auteur
Markus Zusak
Traducteur
Ellis Post Uiterweer Anna Post Uiterweer Renée Zwijsen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Bridge of clay
Éditeur
Amsterdam: The House of Books, © 2018
570 p.
ISBN
9789044355697 (paperback) 9789044356106 (ISBN sticker, paperback)

Commentaires

Na de dood van hun geliefde moeder en de plotselinge verdwijning van hun vader proberen vijf broers (tussen tien en twintig jaar oud) elkaar op te voeden in een huis zonder volwassenen, maar vol huisdieren, in het Australische Sidney. Conflicten worden uitgevochten, maar de jongens zorgen goed voor elkaar en houden van elkaar. Als vader op een dag terugkomt met een hulpvraag voor de bouw van een brug, besluit Clay, de vierde zoon, te helpen. Hij blijkt in meerdere opzichten de bruggenbouwer. Het verhaal wordt verteld door oudste zoon Matthew. Met veel metaforen vertelt hij de familiegeschiedenis, waarin het verhaal van Clay (gekweld door een geheim) centraal staat. De vertelstijl is even wennen. Het alsmaar plotseling heen en weer springen tussen tijd en personages vergt geconcentreerd lezen. En het lijkt alsof je midden in het verhaal begint met de terugkeer van de vader. Maar gaandeweg worden steeds meer kleine stukjes informatie vrij gegeven, en ga je als lezer de verbanden en bete…Lire la suite

À propos de Markus Zusak

Markus Zusak, né le 23 juin 1975 à Sydney, est un écrivain australien.

Biographie

Né le 23 juin 1975 à Sydney en Australie, Markus Zusak est le plus jeune d'une famille de quatre enfants dont les parents sont d'origine allemande et autrichienne. Il vit avec sa famille à Sydney où il enseigne l'anglais à l'université.

En 1999 paraît son premier livre The Underdog, qui connaît un succès en Australie avant d'être publié en Europe, aux États-Unis et traduit dans de nombreuses langues.

En 2000, parution de Combat de frères, plusieurs fois primé en Australie où il reçoit entre autres le « Children’s Book Council (CBC) Honour Book 2001 ». Succès international pour ce deuxième roman paru aux États-Unis, en Angleterr…En lire plus sur Wikipedia