Als de oude vijanden van Zorro, die zijn geheime leven als gemaskerde held heeft opgegeven, opnieuw opduiken, kan hij de verleiding niet weerstaan om zijn oude rol weer te vervullen
Titre
The legend of Zorro
Directeur
Martin Campbell
Compositeur
James Horner 1953-2015
Acteur
Antonio Banderas 1960- Catherine Zeta-Jones
Langue
Anglais
Éditeur
Hilversum: Columbia Tristar Home Entertainment, 2006
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2005
Durée
125 min.
Note
Taalkeuze: Engels, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Engels, Hindoestaans
EAN
8712609038705

Commentaires

Amerikaanse actie/avonturenfilm van Martin Campbell, met Antonio Banderas, Catherine Zeta-Jones. Deze film is het vervolg op The mask of Zorro*, geproduceerd door Steven Spielberg, waarin Zorro veranderde van ongemanierde struikrover naar charmante held die uiteindelijk trouwt met Elena. In The legend of Zorro is Zorro echtegenoot en vader van een 10-jarige zoon en heeft hij zijn geheime leven opgegeven. Als echter dezelfde vijanden van vroeger weer opduiken die de 31ste staat (Californië) bedreigen, kan Zorro de verleiding niet weerstaan en vervult hij opnieuw zijn oude rol. Bianca Stigter (NRC 26-10-'05): 'Net als in de vorige film is de regie weer van Martin Campbell, ook de regisseur van James Bond, die begrijpt dat het ouderwetse genre vooral baat heeft bij een dosis goedmoedige ironie. (...) Het doet er allemaal niet toe, als het maar gelegenheid geeft tot zwaardgevechten, acrobatiek op smalle bruggen en Zorro met zijn paard op een rijdende trein kan springen. (...) Twee uur en …Lire la suite

À propos de Martin Campbell

CC BY 2.0 - Image by PopCultureGeek.com

Martin Campbell, né le 24 octobre 1943 à Hastings (Nouvelle-Zélande), est un réalisateur, producteur de cinéma et acteur néo-zélandais.

Il est principalement connu pour avoir réalisé les deux premiers opus des deux derniers interprètes de la saga James Bond : GoldenEye, avec Pierce Brosnan, en 1995, puis Casino Royale, avec Daniel Craig, en 2006, qui rencontrent un franc succès critique et commercial.

Il est également le réalisateur de trois autres blockbusters : Le Masque de Zorro (1998) et sa suite, La Légende de Zorro (2005), puis Green Lantern (2011), ce dernier se révélant être un échec au box-office.

Biographie

Jeunesse

Martin Campbell naît en 1943 à Hastings, en Nouvelle-Zélande.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions