Livre
Néerlandais
Wanneer twee jaar na de verdwijning van haar driejarig zoontje foto's opduiken waarop de moeder hem uit de wandelwagen tilt en zij alsnog wordt beschuldigd, stelt zij zelf een onderzoek in.
Titre
Op een mooie zomerdag
Auteur
Mary Higgins Clark
Traducteur
Mieke Trouw-Luyckx
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
I'll walk alone
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Sijthoff, 2011
303 p.
ISBN
9789021882239 (paperback)

Commentaires

Zan Moreland is een binnenhuisarchitecte met een zelfstandige, kleine zaak. Haar driejarige zoontje Matthew wordt op pad gestuurd met de babysit omdat Zan een belangrijke afspraak heeft. Wanneer het meisje in slaap valt in Central Park, steelt iemand Matthew uit zijn kinderwagen. Ieder spoor ontbreekt. Op de dag dat Matthew vijf jaar zou worden, duiken er plots foto’s op. Deze moeten zogezegd bewijzen dat Zan haar zoontje op de dag van de ontvoering zelf uit de kinderwagen haalde. Iedereen, zelfs de beste vrienden van Zan, geloven dat zij Matthew heeft ontvoerd en misschien wel vermoord. Zan weet echter heel zeker dat zij niet de vrouw op de foto is, maar dat het iemand is die op haar wil lijken. Op de koop toe ontdekt Zan dat iemand haar bankrekening kraakte en voor duizenden dollars spullen bestelde. Ze wordt echter gearresteerd wegens moord terwijl ze steeds haar onschuld staande houdt.
De vierentachtigjarige Mary Higgins Clark slaagt er zelfs op deze gezegende leeftijd nog in…Lire la suite
Twee jaar geleden verdween het 3-jarige zoontje van de succesvolle binnenhuisarchitecte Zan Moreland in Central Park in New York. De nanny die in slaap was gevallen, had niets gemerkt. Er is nooit een spoor van Matthew gevonden, maar op zijn vijfde verjaardag duiken er foto’s op waarop te zien is dat het Zan zelf is die het kind uit de wandelwagen tilt en wegdraagt. Zan wordt nu verdacht door iedereen en tot overmaat van ramp ontdekt ze dat iemand haar identiteit heeft aangenomen en haar creditkaarten en bankrekening gebruikt. Omdat niemand haar meer gelooft, gaat Zan zelf op zoek naar Matthew. Ze is ervan overtuigd dat hij nog leeft. Een vlot en routineus geschreven vrouwenthriller over een vermist kind en identiteitsfraude met een spannende finale. De plot is niet verrassend maar redelijk, de spanning wordt vakkundig opgevoerd en door het simpele taalgebruik en de korte hoofdstukjes leest het lekker weg. Goed voor een paar uurtjes ongecompliceerde (ont)spanning. Mary Higgins Clark i…Lire la suite

À propos de Mary Higgins Clark

Mary Theresa Eleanor Higgins connue sous le nom de Mary Higgins Clark, née le 24 décembre 1927 à New York et morte le 31 janvier 2020 à Naples en Floride, est une écrivaine américaine ; elle s'est spécialisée dans le roman policier et le roman de suspense ce qui lui a valu le surnom de la « reine du suspense ».

Biographie

Jeunesse et formation

Mary Higgins Clark est la seconde des trois enfants de Luke Joseph Higgins, propriétaire d'un restaurant, et de Nora C. Durkin Higgins, un couple d'immigrants irlandais de milieu modeste.

En 1939, son père meurt dans son sommeil et sa mère peine à élever seule Mary et ses deux frères, dont l'un meurt des suites d'une méningite quelques années aprèsEn lire plus sur Wikipedia