Livre
Néerlandais
Een man is zijn kortetermijngeheugen kwijtgeraakt door aanraking met een nieuwe stof, waarvoor zeer veel belangstelling bestaat.
Titre
Geheugenfout
Auteur
Meg Gardiner
Traducteur
Mieke Trouw-Luyckx
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The memory collector
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2012
367 p.
ISBN
9789024555680 (paperback)

Commentaires

De memory man is het tweede deel in Meg Gardiners serie rond forensisch psychiater Jo Beckett, die haar debuut maakte in De dirty secrets club. Beckett wordt aan het werk gezet wanneer een zekere Ian Kanan in het ziekenhuis wordt opgenomen, nadat hij in volle vlucht de deuren van een vliegtuig wou openen en slechts met veel moeite door zijn medepassagiers kon worden overmeesterd. Eenmaal terug op de begane grond herinnert Kanan zich echter niets van het voorval en blijkt bovendien dat zijn geheugen zich elke vijf minuten wist. Beckett ontdekt dat Kanan als freelancer werkt voor een bedrijf dat experimenteert met nanotechnologie, maar niet happig is om informatie te verstrekken over hun werknemer en zijn precieze opdracht binnen de organisatie. Toch lekt uit dat Kanan werd vergiftigd met het nieuwe experimentele biowapen 'Slick', en daardoor geen kortetermijnherinneringen meer kan aanmaken. Wanneer de mensen die met Kanan in contact zijn gekomen op het vliegtuig echter o…Lire la suite
Weduwe Jo Buckett is forensisch psychiater. Haar hulp wordt ingeroepen bij een man, Ian Kanan, die tijdens de landing in een vliegtuig door het lint is gegaan. Na onderzoek blijkt dat hij door besmetting met een gevaarlijke stof aan geheugenverlies lijdt, die elke vijf minuten opnieuw begint. Hij verdwijnt na bedreiging van Jo uit het ziekenhuis. Samen met politie-inspecteur Amy Tang start Jo de zoektocht naar Kanan, waarbij haar leven steeds meer gevaar loopt. In deze zinderende pageturner volgen de gebeurtenissen elkaar snel op en blijft de spanning om te snijden. Dat de voortvluchtige steeds vergeet waar hij mee bezig is, geeft een extra dimensie. De in Engeland woonachtige auteur schreef eerder 'De Dirty Secrets Club'. Dit is haar tweede thriller met Jo Beckett in de hoofdrol. Voor liefhebbers van actiethrillers. Kleine druk.

À propos de Meg Gardiner

Meg Gardiner, née le 15 mai 1957, dans l'Oklahoma, aux États-Unis, est une romancière américaine, auteur de roman policier.

Biographie

Elle grandit à Santa Barbara. Diplômée en droit de l'université Stanford, elle exerce à Los Angeles avant de devenir professeur à l'Université de Californie à Santa Barbara.

Au début des années 1990, elle s'installe en Angleterre avec sa famille et entreprend l'écriture d'un premier roman policier, China Lake, publié en 2002. Ce récit, qui paraît ultérieurement aux États-Unis, est lauréat du prix Edgar-Allan-Poe de la meilleure parution en livre de poche en 2009. Evan Delaney, le personnage central, connaît entre-temps quatre nouvelles aventures et Gardiner clôt la série en 2006.

Gardiner signe à partir de 2008 une nouvelle série consacrée à la psychiatre médico-légale Jo Beckett, …En lire plus sur Wikipedia