Livre
Néerlandais

De strijd woedt voort

Michael Grant (auteur), Mariëtte Van Gelder (traducteur)
Dans la série:
BZRK; 2
Public cible:
15 ans et plus
De guerillagroep BZRK zet de strijd voort tegen de tweelingbroers Amstrong, die de mensheid willen beroven van de vrije wil. Dat is niet gemakkelijk: Bot Man beheerst de hersenen van de president, Vincents geest - met gevaarlijke geheimen - is verbrijzeld en de geheimhouding rondom de nanobots vertoont scheuren.
Titre
De strijd woedt voort
Auteur
Michael Grant 1954-
Traducteur
Mariëtte Van Gelder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
BZRK reloaded
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Goor, 2013
313 p.
ISBN
9789000314645 (paperback)

Commentaires

In zijn reeks 'BZRK' schetst Michael Grant een grauw toekomstbeeld. Aan de hand van een derdepersoonsvertelling, afgewisseld met vertrouwelijke documenten, notities en verslagen, toont hij een samenleving waarin ver doorgedreven nanotechnologie een gevaar vormt voor de menselijkheid. In deze dystopische maatschappij worden nanobots gebruikt om de vrije wil van mensen uit te schakelen en zo een wereld te creëren waarin iedereen gelijk en gelukkig is. Totale wereldvrede, dat is het doel van de Armstrongs, of dat is toch wat de tweeling beweert te na te streven. Hun drijfveren en achterliggende doelen worden in deze tweede roman uit de reeks op de voorgrond gebracht.
Als tegenpartij voor de Armstrongs is er BZRK, een verzetsgroep die zich inzet voor het behoud van vrije wil en voor het recht om zich slecht te voelen. Zij vinden het verlies van hun vrijheid een te hoge prijs voor wereldvrede en zijn bereid hun geestelijke gezondheid en hun leven op te offeren om de tweeling een halt …Lire la suite
Na de mislukte aanval op het hoofdkwartier van de onberekenbare tweeling Charles en Benjamin heeft guerrillagroep BZRK zware verliezen geleden. Ondanks deze tegenslag moet de strijd doorgaan, want de president is door Bot Man ‘bedraad’, eenheden van BZRK zijn weggevaagd en de tweede generatie nanobots kan zichzelf in razend tempo vermeerderen. Het gevaar loert overal en er is geen tijd te verliezen. Tweede deel van de spannende sciencefictiontrilogie 'BZRK'*, waarin de grens tussen krankzinnigheid en gezond verstand wegvalt en geweld, manipulatie en macht hoogtij vieren. In het boek volgen intriges, wervelende acties en ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op: de president doet iets onomkeerbaars; de tweelingbroers trekken zich gewond terug op hun ziekelijke ‘poppenschip’; Sadie en Noah proberen hun collega Vincent op nanoniveau te helpen en Bot Mans verblijfplaats te achterhalen. Maar er is ook aandacht voor vriendschap en liefde, gevoelens van onzekerheid en onmacht. De plastisch bes…Lire la suite

BZRK II. De strijd woedt voort...

In dit tweede deel blijft BZRK verwoed strijden tegen de Armstrong-tweeling. Deze tweeling wil door vernuftige nanobottechnologie de wereld controleren. Zij willen het menselijk brein controleren door er binnen te dringen en het te besturen van buitenaf. Voorlopig zijn ze erin geslaagd om het brein van de president van de Verenigde Staten te controleren en te manipuleren. Het team van BZRK probeert de brokken te lijmen en erger te voorkomen. Kunnen zij de president redden en andere wereldleiders ervoor behoeden willoze poppen te worden in het poppenspel van de Armstrong-tweeling?
Dit tweede deel heeft me aangenaam verrast. Ik was helemaal niet warm gelopen voor het eerste deel en begon dan ook aan dit boek met weinig enthousiasme. En toch heb ik het in één ruk uitgelezen. Ook al sprak het thema me niet aan, ik werd meegezogen in het verhaal.
Het verhaal wordt vanuit verschillende standpunten verteld. Telkens kruip je in de huid van een ander personage, nu eens in dat van d…Lire la suite

À propos de Michael Grant

Michael Grant, né le 26 juillet 1954 à Los Angeles en Californie, est un écrivain américain de science-fiction, auteur notamment de la série Gone ou encore Animorphs qu'il a co-écrit avec sa femme, la romancière K. A. Applegate.

Biographie

Michael Grant est né en Californie. Il passe la plupart de son enfance aux États-Unis, trois ans en France et presque une année en Italie et aux Açores. Sa femme, Katherine Alice Applegate et lui ont écrit environ 150 livres.

Œuvres

Série BZRK

  1. BZRK, Gallimard Jeunesse, 2012 ((en) BZRK, Ele…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions