Livre
Néerlandais

Honger

Michael Grant (auteur)
Dans la série:
Gone; 2
Public cible:
15 ans et plus
Drie maanden geleden verdween iedereen boven de vijftien uit Perdido Beach. De voedselvoorraden zijn schaars. Iedereen verwacht dat FAKZ-leider Sam met een oplossing komt, maar hij kan die verantwoordelijkheid niet meer aan. Intussen neemt de kracht van de Duisternis toe, met een strijd als gevolg.
Extra subject
Sciencefiction
Titre
Honger
Auteur
Michael Grant 1954-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Hunger : a Gone novel
Édition
4
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2011
510 p.
ISBN
9789047509066 (hardback)

Commentaires

Drie maanden nadat iedereen ouder dan vijftien jaar verdween, begint de honger toe te slaan bij de kinderen uit de Fall-Out Alley KinderZone. Toen alle volwassenen plots verdwenen, aten de kinderen alleen wat ze lekker vonden, en op die manier lieten ze veel voedsel bederven. Hun enige overgebleven hoop op eten wordt al snel weggevaagd: op gruwelijke wijze wordt duidelijk dat de gewassen op de velden geïnfecteerd zijn met gemuteerde vleesetende wormen. Samen met de honger neemt ook het geweld tussen de kinderen toe. Er ontstaat een strijd tussen zij die speciale krachten ontwikkelden en zij die niet zo'n verandering ondergingen. Deze laatste groep voelt zich benadeeld. Wanneer er in die strijd dan nog per ongeluk een dode valt, is het hek helemaal van de dam. De zogenaamde normalo's zinnen op wraak en het loopt allemaal snel uit de hand. Ondertussen kan Sam de druk van het zorgen voor al die kinderen niet meer aan. Bovendien heeft de geheimzinnige Duisternis in de grot honger en hij w…Lire la suite
Alle mensen van vijftien jaar en ouder zijn verdwenen uit Perdido Beach. Om het plaatsje ligt een krachtveld waar de kinderen niet door kunnen. Een aantal kinderen en dieren heeft speciale krachten ontwikkeld: genezen, zichzelf verplaatsen, telekinese. Maar het eten raakt op. De kinderen hebben honger. Hun leider, de 15-jarige Sam Temple, begint de moed te verliezen. In een mijnschacht buiten de stad bevindt zich een wezen, ‘de Duisternis’, dat steeds meer kinderen in zijn macht krijgt. Ook deze duisternis heeft honger; honger in het donker. Tweede deel van de serie ‘Gone’. Het verhaal is spannend tot de laatste bladzijde. Het is vlot leesbaar met wisselend perspectief. Hierdoor kijk je in de hoofden van heel wat van de kinderen en leef je met bijna allemaal mee. Er gebeuren behoorlijk wat gewelddadige dingen die tot in detail beschreven worden, wat soms bloederige scènes oplevert. De hoofdstukken zijn vrij kort. Boven elk hoofdstuk staat een tijdsaanduiding, beginnend bij ‘106 uur, 2…Lire la suite

À propos de Michael Grant

Michael Grant, né le 26 juillet 1954 à Los Angeles en Californie, est un écrivain américain de science-fiction, auteur notamment de la série Gone ou encore Animorphs qu'il a co-écrit avec sa femme, la romancière K. A. Applegate.

Biographie

Michael Grant est né en Californie. Il passe la plupart de son enfance aux États-Unis, trois ans en France et presque une année en Italie et aux Açores. Sa femme, Katherine Alice Applegate et lui ont écrit environ 150 livres.

Œuvres

Série BZRK

  1. BZRK, Gallimard Jeunesse, 2012 ((en) BZRK, Ele…En lire plus sur Wikipedia