Spel van angst

Michael Grant (auteur), Erica Van Rijsewijk (traducteur)
Mara (16, ik-figuur) is leerlinge van Boodschapper, een Angstaanjager, met wie ze de levens van jongeren beoordeelt die een fout hebben gemaakt. Mara is zo nieuwsgierig naar het vroegere leven van haar meester, dat ze op onderzoek uitgaat. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Spel van angst
Auteur
Michael Grant 1954-
Traducteur
Erica Van Rijsewijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The tattooed heart
Éditeur
Amsterdam: HarperCollins Young Adult, 2016
286 p.
Note
Vervolg op De angstaanjager
ISBN
9789402709902 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Mara (16, ik-figuur) begint te wennen aan haar rol als leerlinge van Boodschapper, een zogenaamde Angstaanjager. Samen met haar meester beschouwt ze de levens van jongelingen die een grove fout hebben gemaakt. Ze reizen door tijd en ruimte om te beoordelen of deze mensen straf verdienen. Mara is heel nieuwsgierig naar het vroegere leven van haar meester. Hij is jong, knap en mysterieus. Er ontluiken gevoelens voor hem bij Mara, maar ze weet dat haar meester hopeloos verliefd is op een andere vrouw: Ariadne. Mara gaat op eigen houtje op onderzoek uit naar Ariadne en komt zo in gevaarlijk vaarwater terecht. Hoewel het een fantasieverhaal is waarin constant naar een balans wordt gezocht tussen de krachten van goed en kwaad, is het ook een heel actueel verhaal. We kijken mee naar de levens van een moslimjongen, een drugsverslaafde, een pooier en een egoïstische popster. De verschillende verhaallijnen worden mooi in elkaar verweven. Mara is een herkenbaar personage dat zelf een groei doorm…Lire la suite

À propos de Michael Grant

Michael Grant, né le 26 juillet 1954 à Los Angeles en Californie, est un écrivain américain de science-fiction, auteur notamment de la série Gone ou encore Animorphs qu'il a co-écrit avec sa femme, la romancière K. A. Applegate.

Biographie

Michael Grant est né en Californie. Il passe la plupart de son enfance aux États-Unis, trois ans en France et presque une année en Italie et aux Açores. Sa femme, Katherine Alice Applegate et lui ont écrit environ 150 livres.

Œuvres

Série BZRK

  1. BZRK, Gallimard Jeunesse, 2012 ((en) BZRK, Ele…En lire plus sur Wikipedia