Titre
The last station
Directeur
Michael Hoffman
Antécédent bibliographique
Jay Parini
Compositeur
Sergei Jevtoesjenko
Acteur
Helen Mirren Christopher Plummer 1929-2021 Anne-Marie Duff James McAvoy
Langue
Anglais
Éditeur
E1 Entertainment, 2010
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2009
Durée
ca. 108 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045222024

Commentaires

Britse biopic uit 2009 van Michael Hoffman (One fine day; The emperor's club), met Helen Mirren (The queen; Prime suspect) en Christopher Plummer in de hoofdrollen. Verder spelen mee James McAvoy, Anne-Marie Duff e.a. Vertelling over het latere leven van Leo Tolstoy en zijn vrouw die hem dertien kinderen schonk. Leo Tolstoy, schrijver van meesterwerken als Oorlog en vrede en Anna Karenina, en zijn vrouw hebben een innige liefdesrelatie ondanks hun afwijkende idealen. De pers is positief tot zeer enthousiast. André van Waardenburg (NRC 24-2-'10) geeft 3 (van 5) balletjes: 'Alle acteurs spelen vet aangezet, waardoor het toch al melodramatische gegeven wel erg uitgemolken wordt.' Ab Zagt (Algemeen Dagblad 25-2-'10) geeft 4 (van 5) sterren: 'Het spel van Mirren en Plummer is grandioos en een acteerduel op het hoogste niveau!.' Barbara Plasmans (Movie2movie,i) geeft zelfs alle 5 sterren: 'Wat een stijve film had kunnen worden over het laatste jaar uit het leven van de wereldberoemde Russis…Lire la suite

À propos de Michael Hoffman

Michael Hoffman est un réalisateur, producteur, scénariste et acteur américain né le 30 novembre 1956 à Hawaii (États-Unis).

Biographie

Filmographie

comme réalisateur

  • 1982 : Privileged (en)
  • 1985 : Restless Natives
  • 1987 : Promised Land
  • 1988 : Les Trois graces et moi (Some Girls)
  • 1991 : La télé lave plus propre (Soapdish)
  • 1995 : Le Don du roi (Restoration)
  • 1996 : Un beau jour (One Fine Day)
  • 1999 : Le Songe d'une nuit d'été (A Midsummer Night's Dream)
  • En lire plus sur Wikipedia