Psycholoog Joseph O'Laughlin ontdekt na een moordaanslag op zijn vader dat deze al twintig jaar samenleeft met een andere vrouw. Bij zijn zoektocht naar de aanslagpleger raakt hij verstrikt in een web van frauduleuze leugens.
Titre
De andere vrouw
Auteur
Michael Robotham
Traducteur
Daniëlle Stensen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The other wife
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2018
399 p.
ISBN
9789403133706 (paperback)

Commentaires

Het zal je vader maar wezen

Misdaad. Aan het ziekbed zit 'de andere vrouw'. Een zoon ontdekt dat zijn vader een verborgen leven heeft, Michael Robotham maakt er een geraffineerde thriller van.

Een man krijgt het bericht dat zijn oude vader gevallen is en in coma in het ziekenhuis ligt. Naast het ziekbed zit een onbekende vrouw die de hand van zijn vader vasthoudt. 'Ik ben zijn andere vrouw', zegt ze. Zo begint De andere vrouw van de Australische misdaadauteur Michael ­Robotham. Het is nummer negen in een uitstekende reeks over klinisch psycholoog Joe O'Loughlin, de man die aan het ziekbed van zijn vader wordt geroepen. O'Loughlin is briljant in zijn job en heeft de politie vaak geholpen om daderprofielen op te stellen. Parkinson takelt hem langzaam af en hij treurt nog altijd om zijn overleden vrouw. Bij de opvoeding van zijn twee dochters wordt hij geholpen door een bijdehandse nanny die graag met hem onder de douche gaat.

Wanneer O'Loughlin beseft dat zijn vader, een gereputeerd chirurg die ooit 'Gods persoonlijke lijfarts' werd genoemd, een dubbelleven leidt, staat hij aan de grond genageld. Zijn moeder heeft zich geoefend in negeren en stug voortdoen. Hij …Lire la suite

De andere vrouw

Eerste zin. Vanaf de top van Primrose Hill lijken de torenspitsen en koepels van Londen, afgetekend tegen de dageraad, wel de geschilderde achtergrond van een filmstudio, waar acteurs wachten om hun plek in te nemen en een onzichtbare regisseur op het punt staat om ‘Actie!’ te roepen.

Hoe wordt je kleurloze, saaie pa plots het middelpunt van een plot die zo in Thuis kan? Joe O’Loughlin treft zijn vader comateus en met zware hoofdletsels in het ziekenhuis aan. Naast het bed zit een hem totaal onbekende vrouw die beweert dat ze met zijn vader is getrouwd. Al twintig jaar, ook al zijn Joes ouders al zestig jaar samen. Joes vader is een gerenommeerde oud-chirurg, een koude en afwezige vader, conservatief en ‘zo betrouwbaar als een kaart van Hallmark’. Een man ook die altijd kritiek heeft op zijn enige zoon, die in plaats van geneeskunde voor de klinische psychologie koos. Pas nu, nu hij zijn geheime leven begint bloot te leggen, komt Joe nader tot zijn vader. Niet gedreven door boosheid of teleurstelling, maar omdat hij nu eindelijk een interessante vader voor zich ziet, met gebreken die hij wel begrijpt. Omdat het duidelijk is dat Joes vader slachtoffer is van een moordaanslag, doet hij een beroep op zijn oude vriend, politieman Vincent Ruiz, en s…Lire la suite

De alom gerespecteerde chirurg William O'Loughlin ligt na een moordaanslag op zijn leven in coma in het ziekenhuis. Als zijn zoon Joseph bij hem op bezoek gaat, zit er een onbekende vrouw naast het bed, Olivia Blackmore, die tot zijn verbijstering vertelt dat zij al twintig jaar met zijn vader samenwoont. Joseph gelooft haar niet en beschouwt haar als een oplichtster, maar als hij met behulp van de ex-rechercheur Vincent Ruiz ontdekt dat ze de waarheid spreekt, wil hij nu echt het naadje van de kous weten. Tot ongenoegen van de politie speurt hij naar de aanslagpleger, waarbij hij ondanks zijn botte ondervragingen meer ontdekt dan hem en zijn familie lief is. Uiteindelijk blijkt de minst verdachte persoon de dader. Naast dit verhaal beschrijft Robotham hoe Joseph steeds meer last van Parkinson krijgt en hoe zijn jongste dochter Emma eindelijk de dood van haar moeder aanvaardt. Negende* boek met Joseph O'Loughlin in de hoofdrol. Robotham (1960) bouwt mooie zinnen vol kleine, treffende …Lire la suite

À propos de Michael Robotham

CC BY 2.0 - Image by Mosman Library

Michael Robotham, né le 9 novembre 1960 à Casino, en Nouvelle-Galles du Sud, en Australie, est un écrivain australien, auteur de roman policier.

Biographie

Après des études à Gundagai et Coffs Harbour, en 1979 il commence sa carrière comme journaliste pour The Sun (en), un journal de Sydney. En 1986, il part pour Londres où il travaille pour différents journaux britanniques, dont The Mail on Sunday. En 1993, il devient nègre littéraire, collaborant à l'écriture d'une quinzaine de biographies pour des personnalités des arts, de la politique et du sport.

De retour à Sydney, il publie en 2004 son premier roman, The Suspect, premier volume d'une série consacrée à Joseph O'Loughlin, psychologue londonien secondant dans ses enquêtes Vince…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions