Livre
Néerlandais

Zeg dat het je spijt

Michael Robotham (auteur), Joost Mulder (traducteur)
Titre
Zeg dat het je spijt
Auteur
Michael Robotham
Traducteur
Joost Mulder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Say you're sorry
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2012
450 p.
ISBN
9789023474876 (paperback)

Commentaires

Tijdens een dagen durende sneeuwstorm worden een man en een vrouw brutaal afgeslacht in hun woning. William Heyman is de schedel ingeslagen. Zijn vrouw, Patricia, was vastgebonden aan een bed en is mogelijk verkracht en in brand gestoken. De verdenking van de politie valt al snel op Augie Shaw, een man van vijfentwintig met een psychiatrisch verleden. Hij werkte voor het echtpaar, maar werd ontslagen. Zijn vingerafdrukken werden in het huis aangetroffen. De politie doet beroep op Joe O'Loughlin om met de verdachte te praten. O'Loughlin denkt niet dat Shaw de dader is, hij ziet een verband met de ontdekking van het lichaam van een jonge vrouw wat verderop. Zij werd blootsvoets aangetroffen onder het ijs van een bevroren meertje. Het blijkt om Tash McBain te gaan, een meisje van vijftien dat drie jaar tevoren samen met haar vriendin, Piper Hadley op een zondagochtend spoorloos verdween. Bovendien heeft Tash met haar ouders in de boerderij gewoond waar de Heymans vermoord werden. Joe O’L…Lire la suite
Drie jaar na de verdwijning van de vriendinnen Piper en Trash wordt psycholoog Joe O’Loughlin bij de zaak betrokken. Als een echtpaar beestachtig wordt vermoord in het huis waar een van de meisjes woonde, denkt de politie de moordenaar gevonden te hebben. Maar Joe ontdekt hele andere verbanden waar de politie en de bevolking niet blij mee zijn. Razend spannend verhaal, beurtelings verteld vanuit zowel het perspectief van de psycholoog als vanuit dat van de ontvoerde meisjes. Op deze manier krijg je als lezer zoveel informatie dat je je medespeurder voelt. De psychologische benadering van de hoofdpersoon zorgt voor verschillende wendingen in het verhaal dat boeit tot het verrassende einde. Het taalgebruik is niet moeilijk. Kleine druk.

À propos de Michael Robotham

CC BY 2.0 - Image by Mosman Library

Michael Robotham, né le 9 novembre 1960 à Casino, en Nouvelle-Galles du Sud, en Australie, est un écrivain australien, auteur de roman policier.

Biographie

Après des études à Gundagai et Coffs Harbour, en 1979 il commence sa carrière comme journaliste pour The Sun (en), un journal de Sydney. En 1986, il part pour Londres où il travaille pour différents journaux britanniques, dont The Mail on Sunday. En 1993, il devient nègre littéraire, collaborant à l'écriture d'une quinzaine de biographies pour des personnalités des arts, de la politique et du sport.

De retour à Sydney, il publie en 2004 son premier roman, The Suspect, premier volume d'une série consacrée à Joseph O'Loughlin, psychologue londonien secondant dans ses enquêtes Vince…En lire plus sur Wikipedia