Livre
Néerlandais

De alchemist

Michael Scott (auteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Een Amerikaanse tweeling van 15 jaar probeert te voorkomen dat een alchemist met slechte bedoelingen met de inhoud van een gestolen boek de wereld kan vernietigen.
Titre
De alchemist
Auteur
Michael Scott 1959-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The alchemyst
Éditeur
Amsterdam: Mynx, 2008
318 p.
ISBN
9789022548615

Commentaires

De Ier Michael Scott staat in de Anglicaanse wereld bekend om zijn grote kennis van (Ierse en Keltische) mythologie en folklore. Die kennis spreidt hij graag tentoon in zijn boeken, die meestal fantasy bevatten voor zowel volwassenen als kinderen.

In De alchemist, het eerste deel van wat een zesdelige fantasyserie moet worden en maandenlang een hit van de 'New York Times'-bestsellerslijst, heeft Scott een beroep gedaan op de complete wereldmythologie, die hij ? helaas ? geheel uit zijn historisch verband heeft gerukt.

In het onwaarschijnlijke verhaal dat begint in het hedendaagse San Francisco en zich van daaruit gaandeweg verplaatst naar een onbekende 'schaduwwereld', ontmoet je niet alleen de op historische figuren gebaseerde hoofdpersonages Nicholas Flamel (een 14e-eeuwse Franse alchemist en voor velen bekend van Harry Potter), zijn echtgenote Perenelle en zijn aartsvijand John Dee (een 16e-eeuwse Britse humanist, filosoof, astroloog en adviseur van Elizabeth …Lire la suite
De tweeling Josh en Sophie (15) raakt verzeild in een magische strijd tussen goed en kwaad als ze getuige zijn van een krachtmeting tussen de onsterfelijke alchemist Nicolas Flamel en zijn aartsvijand John Dee. Ze ontsnappen met een deel van de oeroude Codex: een boek dat de wereld kan vernietigen. De Ierse auteur, gespecialiseerd in mythologie en folklore, heeft voor zijn verhaal een beroep gedaan op de complete wereldmythologie. Hij geeft hier zijn eigen draai aan. Zo is het mogelijk dat de Griekse godin Hekate de Noorse Wereldboom bewoont en de - in dit boek inslechte - Dee (volgens de geschiedenis hoftovenaar van Elisabeth I) het zwaard Excalibur hanteert. Het verhaal heeft geen gebrek aan actie. De hoofdpersonen hollen van het ene magische gevecht naar het andere. Daardoor blijft er weinig tijd over voor het scheppen van sfeer of het overtuigend uitdiepen van de personages. Het resultaat is een spannende, maar ook wat kleurloze roman voor verstokte fans van het genre. Achterin ve…Lire la suite

À propos de Michael Scott

Michael Scott, né le 28 septembre 1959 à Dublin, est un auteur irlandais spécialiste de la mythologie et du folklore.

Biographie

Michael Scott vit à Dublin. Spécialiste de mythologie et de folklore, il a déjà écrit de nombreux textes de fantasy, d'horreur ou de science-fiction, qui ont remporté un tel succès qu'il est considéré en Irlande comme le « roi de la fantasy »[réf. nécessaire]. Malgré cela, seuls les ouvrages cités ci-dessous ont été traduits en langue française.

Publications

Romans

En lire plus sur Wikipedia