Easy reading
Néerlandais

Stille vriendschap

Michel Follet (auteur)

Stille vriendschap

Dans la série:
De gepensioneerde leraar Marc spreekt boeken in voor blinden en raakt bevriend met de blinde geluidstechnicus Karel. Ze gaan samen geregeld uit. Maar dan krijgt Marc een probleem. Verhaal in korte zinnen en makkelijke woorden.
Sujet
Vriendschap
Titre
Stille vriendschap
Auteur
Michel Follet
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Vrijdag, 2015
80 p.
ISBN
9789460013829 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Sinds hij weduwnaar is geworden, spreekt Marc, een gepensioneerde leraar Nederlands en Engels, boeken in voor blinden, slechtzienden en mensen die moeite hebben met lezen. Er ontwikkelt zich een vriendschappelijke band met de geluidstechnicus, de 42-jarige blinde Karel. De twee gaan regelmatig samen uit eten en geven elkaar wekelijks een opdracht: de een moet dan bedenken of uitzoeken uit welk lied (en van welke schrijver) de tekstregel is die de ander opgeeft. Het gaat vaak om liedjes van – veelal Belgische – cabaretiers, soms van enkele tientallen jaren terug. Maar dan merkt Karel dat er iets met Marc aan de hand is. Wat zit Marc dwars? Kent Karel Marc eigenlijk wel echt? Een vlot verhaal waarin genuanceerd wordt ingegaan op blind-zijn, rouw, eenzaamheid enz. Lezers kunnen proberen de ‘opdrachtjes’ zelf uit te voeren. De oplossingen staan achter in het boek. Dertien hoofdstukken, met korte zinnen die meestal beginnen op een nieuwe regel. Doelgroep: volwassen beginnende lezers. Qua i…Lire la suite

À propos de Michel Follet

Michel Follet, né à Mortsel (Belgique) le 16 décembre 1959, est un acteur et présentateur belge de radio et télévision.

Biographie

Après avoir fait sa scolarité à Edegem, Michel Follet suit les cours d'Art dramatique au Rits à Bruxelles.

Carrière radiophonique

Michel Follet commence sa carrière professionnelle comme producteur et présentateur de radio à la télévision publique belge VRT tout en travaillant comme bénévole pour plusieurs stations de radio. En 1982, il est présentateur à Radio 2, Omroep Brabant. Il présente notamment les shows radiophoniques Oordegelijk et Kop Of Flet, l'émission nocturne Twee tot Twee et est aussi l'une des voix de FunkyTown.

En 1992, Follet est…En lire plus sur Wikipedia