Livre
Néerlandais

Hieperdepiep! : een voorleesverhaal over ADHD

Mieke Dobbels (auteur), Julie Van Hove (dessinateur)

Hieperdepiep! : een voorleesverhaal over ADHD

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Het vogeltje Piep probeert de oude grijze poes Oma Paula, die zich niet zo lekker voelt, op te vrolijken. Hij heeft zoveel ideeën dat oma er gek van wordt. Langwerpig prentenboek met fantasierijke kleurenillustraties om over ADHD te praten. Vanaf ca.5 t/m 8 jaar.
Sujet
ADHD
Sujet supplémentaire
Prentenboeken (jeugd), ADHD (jeugd)
Titre
Hieperdepiep! : een voorleesverhaal over ADHD
Autre titre
Hieper de piep! : een voorleesverhaal over ADHD
Auteur
Mieke Dobbels
Dessinateur
Julie Van Hove
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789401469265 (hardback)

Commentaires

Oma Paula is dol op kleinzoon Piep. Oma is een oude, grijze, langewolharige poes en Piep is een klein, slim, energiek vogeltje. Oma voelt zich niet lekker en Piep heeft talloze ideeën om voor zijn oma te zorgen en haar op te fleuren. Hij heeft een bolderkar vol materialen meegebracht bij zijn bezoek en hij praat met haar, vertelt moppen, probeert oma te verleiden tot een spelletje, draagt een gedicht voor, zorgt voor frisse lucht en zingt met andere vogels een vrolijk lied. Piep wil knutselen met oma, een taart bakken, een kamp bouwen in het grote bed... tot oma van ellende uitroept: STOP! Piep, je gedrag is luid, heftig, druk, duikelend, springerig, buitelend en kwetterend, maar ik wil stilte, zachtheid, rust! In dit heerlijke, speels vertelde verhaal met paginagrote levendige kleurenillustraties in een gemengde techniek ontmoet de vertraging van oma Paula de drukte van Piep en zijn elkaar liefdevol tot troost. Los van het thema ADHD kan het verhaal goed op eigen benen staan. Uitgave…Lire la suite

À propos de Mieke Dobbels

Mieke Dobbels (née le 22 février 1978 à Coxyde) est une actrice belge. Elle est particulièrement active au théâtre et joue occasionnellement dans des séries télévisées.

Biographie

Mieke Dobbels sort diplômée du conservatoire de Gand en 2001. Elle a joué entre autres au Théâtre Malpertuis, au Publiekstheater et au Spelersgroep Ernst/Serieus.

Filmographie

  • 2002 : F.C. De Kampioenen : l'infirmière
  • 2002 : Spoed : Leen Goris
  • 2006 : En daarmee basta! : Jits
  • 2009 : Aspe : Veerle Debacker
  • 2009 : De kotmadam : Saskia Moerman
  • 2010 : Witse : Wivina Cuppers
  • 2013 : Eigen Kweek : Katrien
  • 2017 : Cargo de Gilles Coulier :

Liens externes

En lire plus sur Wikipedia