Livre
Néerlandais

Besties voor altijd

Mirjam Mous (auteur)

Besties voor altijd

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Bundeling van verhalen over hartsvriendinnen Teddie en Maud (ik-persoon). Teddie zit in een rolstoel die ze 'Tedmobile' noemt, maar dat weerhoudt haar er niet van om samen met Maud allerlei avonturen te beleven. Vanaf ca. 11 jaar.
Contenu
Maffe meiden
Maffe meiden maffer dan ooit
Maffe meiden 4 ever maf
Titre
Besties voor altijd
Auteur
Mirjam Mous
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Amsterdam]: Van Holkema & Warendorf, © 2020
301 p.
Note
Besties voor altijd is een bundeling van de herziene boeken Maffe meiden, Maffe meiden maffer dan ooit en Maffe meiden 4 ever maf.
ISBN
9789000371976 (hardback)

Commentaires

Een gratis beautydag organiseren voor de moeders door zelf de gezichtsproducten te maken. Een soap-opname zodanig in de war sturen dat zus Ingrid er een baantje aan over houdt. Een jongen ‘vangen’ met een vishengel, op vakantie kennismaken met de Spaanse Carlos die een Groningse Timo blijkt te zijn, een vermeende ontvoering oplossen, Teddie die in haar rolstoel een handige klusjesman is en een vet coole middag organiseren voor bejaarden uit de buurt. Je kunt het zo gek niet bedenken of ‘Besties voor altijd’ Maud en Teddie maken het mee – of beter nog: roepen het met veel plezier over zichzelf af. Deze kloeke, gebonden uitgave is een bundeling van drie herziene boeken (o.a. herzien over sociale media) over de 'Maffe meiden', die oorspronkelijk verschenen tussen 2007 en 2009. De korte, vlot leesbare hoofdstukken kennen een duidelijk begin en eind en zijn ook los van elkaar te lezen – Maud, Teddie en hun omgeving zijn de rode draad in alle avonturen. Uitgave voor meiden in de brugklaslee…Lire la suite

À propos de Mirjam Mous

Mirjam Mous, née le 7 novembre 1963 à Oosterhout, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise, auteure de livres pour la jeunesse.

Biographie

Mirjam Mous grandit à Made, un village néerlandais du Brabant-Septentrional. Elle est diploméé du HAVO (lycée moderne) et de la Pedagogische Academie (formation d'enseignant). Avant qu'elle ne commence à écrire, elle travaillait au Berkenhof, une école d'éducation spécialisée à Bréda. Depuis 2005, elle écrit à temps plein. En plus de livres pour la jeunesse, elle écrit des histoires pour des méthodes d'enseignement et des magazines.

Mirjam Mous écrit pour différents âges, du lecteur débutant (5 ans et plus, tels que Spees de ruimtewees et Vigo Vampier) aux livres adaptés aux adolescents de 12 ans et plus.

En lire plus sur Wikipedia