Livre
Néerlandais

De zomer van Fay en Marscha : beleef het mee in De StrandTent

Mirjam Mous (auteur), Stefanie Kampman (dessinateur)

De zomer van Fay en Marscha : beleef het mee in De StrandTent

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Bundel met twee delen over de 15-jarige Fay (ik-figuur) die tobt met allerlei zaken rondom haar lichaam en haar vrienden, en haar favoriete tijdschrift anoniem om raad vraagt. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
De zomer van Fay en Marscha : beleef het mee in De StrandTent
Auteur
Mirjam Mous
Dessinateur
Stefanie Kampman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2008
284 p. : ill.
Note
Bundeling van de titels De StrandTent 1 en De StrandTent 2
ISBN
9789047506089

Commentaires

Fay en Marscha zijn 15 jaar oud en hebben tijdens de zomer allebei een baantje in De StrandTent. De andere seizoenskrachten van DST zijn erg leuk, en Fay raakt tot over haar oren verliefd. Er gebeuren echter ook vervelende dingen. Als iemand de inboedel van De StrandTent kort en klein slaat, zijn de vriendinnen vastberaden om de dader te ontmaskeren. Verder loopt er een enge loverboy rond, die het op het zusje van graffitikunstenaar Tim heeft gemunt.

Dit verhaal wordt gekenmerkt door een verfrissende nuchterheid. Er gebeuren bijzondere dingen, maar iedereen blijft met de voeten op de grond. Daarnaast is er ook veel ruimte voor grappige gedachten en gevoelens en speelse overpeinzingen die soms wild de pan uit swingen. Verder vormen de rubrieken uit 'Glow', het favoriete tijdschrift van Marscha en Fay, een leuke afwisseling in het verhaal. Zo lezen we tussendoor de horoscoop, het stijladvies, de quiz en natuurlijk de raad van de onvermoeibare raadgeefster Manja, die anonieme vr…Lire la suite
Bundeling van de eerder los verschenen titels 'De Strandtent 1' en 'De Strandtent 2'*, zonnige verhalen over de 15-jarige Fay (ik-figuur) en haar vriendin Marscha. Fay heeft twee jongere zussen, maar kan het beter vinden met haar rat Tammy. Ze leest graag in haar favoriete tijdschrift Glow en vraagt vaak via anonieme brieven om raad aan de hulprubriek van Manja. Zo tobt ze bijvoorbeeld met blozen en met haar borsten die verschillend van grootte zijn, en die ze Laurel en Hardy heeft gedoopt. Marscha is dol op jongens en bitterballen. In deel een mogen Fay en Marscha een schoolfeest geven in De Strandtent (DST), eigendom van Marscha's oom. Later krijgen ze er ook een baantje. In deel twee wordt Fay verliefd op de nieuwe seizoenkracht bij DST. Ondertussen wordt het publiek van DST weggelokt door een andere strandtent en de feestcommissie van het klassenfeest uit het eerste deel wordt weer bij elkaar geroepen om een nieuw feest te organiseren. Vlot en met humor geschreven, makkelijk leesb…Lire la suite

À propos de Mirjam Mous

Mirjam Mous, née le 7 novembre 1963 à Oosterhout, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise, auteure de livres pour la jeunesse.

Biographie

Mirjam Mous grandit à Made, un village néerlandais du Brabant-Septentrional. Elle est diploméé du HAVO (lycée moderne) et de la Pedagogische Academie (formation d'enseignant). Avant qu'elle ne commence à écrire, elle travaillait au Berkenhof, une école d'éducation spécialisée à Bréda. Depuis 2005, elle écrit à temps plein. En plus de livres pour la jeunesse, elle écrit des histoires pour des méthodes d'enseignement et des magazines.

Mirjam Mous écrit pour différents âges, du lecteur débutant (5 ans et plus, tels que Spees de ruimtewees et Vigo Vampier) aux livres adaptés aux adolescents de 12 ans et plus.

En lire plus sur Wikipedia