Livre
Néerlandais

Van soapster tot safarigirl : beleef het mee in de StrandTent

Mirjam Mous (auteur), Stefanie Kampman (dessinateur)

Van soapster tot safarigirl : beleef het mee in de StrandTent

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Bundel met twee delen over Fay (15, ik-figuur) die samen met Marscha een bijbaantje in De StrandTent heeft. Er wordt daar een realitysoap opgenomen. De meiden vertrekken daarna naar Uganda waar ze een safarihotel gaan opknappen. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Van soapster tot safarigirl : beleef het mee in de StrandTent
Auteur
Mirjam Mous
Dessinateur
Stefanie Kampman
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2009
285 p. : ill.
Note
Bundeling van de titels De StrandTent 3 en De StrandTent 4
ISBN
9789047509868

Commentaires

Van soapster tot safarigirl is een bundeling van het derde en vierde deel uit de reeks 'De StrandTent'. In deel drie wordt een reality soap opgenomen in de DST, de strandtent waar de hoofdpersonages Fay en Marscha een studentenjob hebben. Fay is daar niet zo gelukkig mee; in tegenstelling tot Marscha, die maar al te graag in de schijnwerpers staat. Wanneer oom Rien, de eigenaar van DST, in deel vier een safarihotel koopt in Uganda, heeft hij hulp nodig om het op te knappen en reizen de meisjes mee naar Afrika. Eerst lijkt alles geweldig: de dieren lopen zomaar langs het terras en het uitzicht is adembenemend. Bovendien leren ze de knappe Afrikaanse jongen Kayongo kennen en beleven ze samen allerlei leuke momenten. Maar dan raken Fay en Marscha verstrikt in een gevaarlijk handeltje en lijkt alles mis te gaan.
Van soapster tot safarigirl leest erg snel en is opgebouwd uit verschillende deeltjes, wat het extra leuk maakt voor lezers. Zo krijg je bv. stukjes te lezen uit …Lire la suite
In de strandtent DST van oom Rien wordt een realitysoap opgenomen. De vriendinnen Fay (15, ik-figuur) en Marscha hebben daar een baantje. Vooral Marscha ziet de opnames helemaal zitten. Dat verandert als blijkt dat er ook een hoop gemanipuleerd wordt door de regisseur. Later heeft oom Rien een hotel in Uganda gekocht. Hij nodigt de crew van DST uit om mee te helpen met het opknappen en het instrueren van het personeel. Maar dat is niet het enige wat ze doen. Bundeling van de eerder los verschenen delen drie en vier van de serie 'De StrandTent'* waarin gelachen, gehuild en hard gewerkt wordt. Na elk hoofdstuk volgt een 'Lieve Manja brief' (de hulprubriek van Fays favoriete tijdschrift Glow), een quiz of handige tips en weetjes. Soms gaat het om flauwekulverhaaltjes, maar er is regelmatig ook zeer nuttige info te vinden (over anorexia, groeien van borsten, sms-taal). Vlot taalgebruik. Humoristische zwart-witillustraties in inkt bij de tips en brieven. Heerlijk vakantieboek dat meiden va…Lire la suite

À propos de Mirjam Mous

Mirjam Mous, née le 7 novembre 1963 à Oosterhout, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise, auteure de livres pour la jeunesse.

Biographie

Mirjam Mous grandit à Made, un village néerlandais du Brabant-Septentrional. Elle est diploméé du HAVO (lycée moderne) et de la Pedagogische Academie (formation d'enseignant). Avant qu'elle ne commence à écrire, elle travaillait au Berkenhof, une école d'éducation spécialisée à Bréda. Depuis 2005, elle écrit à temps plein. En plus de livres pour la jeunesse, elle écrit des histoires pour des méthodes d'enseignement et des magazines.

Mirjam Mous écrit pour différents âges, du lecteur débutant (5 ans et plus, tels que Spees de ruimtewees et Vigo Vampier) aux livres adaptés aux adolescents de 12 ans et plus.

En lire plus sur Wikipedia