Livre
Néerlandais

Openbaring

Oliver Bowden (auteur), Kees Van Weele (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
15 ans et plus
Ezio Auditore, mentor van de assassijnen, probeert de vijf sleutels te vinden die nodig zijn om het geheim te onthullen waarmee hij de tempeliers kan verslaan. Vanaf ca. 16 jaar.
Titre
Openbaring
Auteur
Oliver Bowden
Traducteur
Kees Van Weele
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Revelations
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2015
478 p.
ISBN
9789026138751 (paperback)

Commentaires

Vierde boek van de (tot nu toe) zevendelige serie 'Assassin’s Creed'*. Hoofdpersoon Ezio Auditore, mentor van de assassijnen (een middeleeuwse broederschap), probeert achter het geheim te komen dat hem in staat zal stellen de tempeliers (een christelijke kruisridderorde) te verslaan. Tijdens die queeste vinden spectaculaire en bloedige gevechten plaats (‘gooi- en smijtwerk’). Er zijn twee verhaallijnen: de reis met hindernissen van Ezio (naar o.a. Constantinopel) en de liefde tussen Ezio en boekverkoopster Sofia Sartor. Het uitvoerige verhaal speelt zich af aan het begin van de 16e eeuw en bevat naast historische feiten en personen (zoals Leonardo da Vinci en Machiavelli) ook een aantal fantasie-elementen (bovenmenselijke behendigheid en kracht, ondergrondse stad e.d.). De indeling in drie delen – ‘Hel’, ‘Louteringsberg’ en ‘Paradijs’ - is gebaseerd op die van 'De goddelijke komedie' (1321) van de Italiaanse dichter Dante Alighieri. De stijl is bepaald niet vrij van clichés, herhaling…Lire la suite

Assassin's Creed. Openbaring

Dit boek is het minst bloederige van de reeks, hoewel dat natuurlijk zeer relatief is. We maken hier kennis met de mentor van de Assassijnen rond 1500: Ezio Auditore. Ezio besluit op bedevaart te gaan naar het kasteel van Altaïr, die in de twaalfde eeuw de Assassijnen leidde. Aangekomen bij dit kasteel, merkt hij dat dit ingenomen is door de Tempeliers. Dit zorgt al meteen voor het eerste gevecht. Ezio geeft niet op en weet te ontsnappen. Hij komt erachter dat de Tempeliers graag in de bibliotheek van Altaïr zouden binnen geraken. Natuurlijk wil hij zelf ook weten welke kennis zijn grote voorbeeld heeft bewaard. De bibliotheek is echter afgesloten door een paar sleutels. Hier start dus de queeste om de verschillende sleutels als eerste te vinden. Deze zoektocht brengt Ezio tot in Constantinopel, waar hij zowel de liefde van zijn leven ontmoet als in een vete tussen de verschillende potentiële troonopvolgers belandt.

Wanneer Ezio de sleutels vindt, krijgt hij ook meer inf…Lire la suite

À propos de Oliver Bowden

Anton Gill, également connu sous les noms de plume Oliver Bowden, Ray Evans et Antony Cutler, né le 22 octobre 1948 à Ilford en Angleterre, est un écrivain et historien britannique, auteur de roman policier historique. Il a créé le personnage du scribe Huy qui mène ses enquêtes dans l'Égypte antique.

Biographie

Fils d'un père allemand et d'une mère britannique, Anton Gill grandit à Londres et fait des études supérieures à l'Université de Cambridge. Il devient ensuite acteur et directeur de théâtre, notamment du Royal Court Theatre de Londres, avant de travailler pour le Arts Council of Great Britain (en) et pour la BBC comme scripteur et producteur. En 1984, il décide de se consacrer entièrement à l'écriture.

Historien,…En lire plus sur Wikipedia