Livre
Néerlandais

Dolfijnen vrij!

Patrick Lagrou (auteur)

Dolfijnen vrij!

Public cible:
12-14 ans et plus
Marijn, de zoon van een zeebioloog, weet heel veel over dolfijnen en kan goed met hen omgaan. Daarom vraagt een bevriende milieubeschermer hem om naar Florida te komen voor een onderzoek naar mishandeling van dolfijnen. Tot zijn verbijstering raakt Marijn verstrikt in een net van gevaarlijke intriges, waarbij ook militante milieuactivisten een grote rol spelen.
Sujet
Dolfijnen
Titre
Dolfijnen vrij!
Auteur
Patrick Lagrou
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2008
179 p.
ISBN
9789044809237

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Dit is het zevende boek uit 'De dolfijnenkind-serie', waarin de belevenissen van hoofdfiguur Marijn en de dolfijnen centraal staan. Spanning en avontuur zijn de belangrijkste ingrediënten van de succesvolle reeks. Dolfijnen vrij! volgt eenzelfde stramien als de vorige delen. Marijn vertrekt voor een gevaarlijke missie naar Florida. Een vriend wijst hem op het leed van de dolfijnen, die in dolfinaria kunstjes moeten doen voor het plezier van de bezoekers. Marijn kan dit niet langer lijdzaam aanzien, en gaat undercover als hulpje in een privédolfinarium werken, waar hij het geschikte ogenblik afwacht om de dieren terug naar volle zee te loodsen. Er duiken echter onverwachte vijanden op. Niet alle dierenrechtenorganisaties blijken immers uit het goede hout gesneden te zijn. Sommige deinzen er zelfs niet voor terug om de wet met voeten te treden. Marijn kan zich, dankzij de hulp van zijn vrienden, uit enkele hachelijke situaties bevrijden, en ? hoe kan het ook anders ? ook de dolfi…Lire la suite
Marijn, de tienerzoon van een op de Bahama's gestationeerde zeebioloog, weet heel veel over dolfijnen en kan goed met hen omgaan. Daarom wordt hij door een bevriende milieubeschermer overgehaald naar Florida te komen om ingezet te worden bij een onderzoek naar misbruik en mishandeling van dolfijnen daar. Tot zijn verbijstering raakt hij verstrikt in een net van gevaarlijke intriges, waarbij ook militante milieuactivisten een grote rol spelen. Zevende deel uit de serie 'Dolfijnenkind'*. Spannend, soms gewelddadig verhaal met snel wisselende gebeurtenissen. De vele verwijzingen naar voorafgaande delen maken de draad van het verhaal niet eenvoudiger. Er komt nogal wat foutief taalgebruik voor en er zijn ook woorden weggevallen of verkeerd afgebroken. Volle bladspiegel. Op de schutbladen staat een geografische kaart van het noorden van het Caribisch gebied. Vanaf ca. 12 jaar.

Suggestions