Livre
Néerlandais

Tilde de Wilde

Paul Van Loon (auteur), Georgien Overwater (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Tilde is een prinses. Ze moet van de koning met een echte prins trouwen. Dat wil Tilde niet. Ze loopt weg. AVI-M4. Voor kinderen die snel gaan met lezen, vanaf ca. 6,5 jaar.
Niveau de lecture
AVI M4, AVI 3
Titre
Tilde de Wilde
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Dessinateur
Georgien Overwater
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2008
27 p. : ill.
Note
Herziene uitgave van De wilde prinses
ISBN
9789027668677

Commentaires

Tilda is geen gewone prinses. Ze wil niet met een prins trouwen. Ze zoekt het avontuur op en ontmoet opwindende mensen, onder andere een reus, heks en draak die gesitueerd zijn in hun eigen verhaal. Met de draak gaat ze ervandoor als een prins haar vraagt om met hem te trouwen. De hoofdpersoon is een prinses met veel lef, iets wat kinderen zeker zal aanspreken. Het verhaal op AVI-M4 is eenvoudig geschreven: korte zinnen, hoofdzakelijk een- en tweelettergrepige woorden en soms drielettergrepig. De bladspiegel is overzichtelijk, veel sfeervolle illustraties verluchtigen het verhaal. Er is gebruikgemaakt van leestekens en hoofdletters. Deel van de reeks 'Lees! met Paul van Loon'*, verschenen ter gelegenheid van zijn 25-jarig schrijverschap. Aantrekkelijk uitziende en verzorgde uitgave met leesoefenstof voor kinderen die snel gaan met lezen, vanaf ca. 6,5 jaar.

Tilde de Wilde

Tilde is een prinses die het prinsessenleven beu is: ze wil wat beleven. Ze trekt haar prinsessenkleren uit, doet een broek aan en gaat op zoek naar haar eigen verhaal. Tilde beleeft het ene avontuur na het andere: met een rover, een reus, een wolf en een heks. Ze stapt steeds in iemand anders verhaal, maar dat zint haar niet. Zij is Tilde de Wilde en wil haar eigen verhaal. Uiteindelijk komt ze een draak met kiespijn tegen, omdat die sukkel een zoete prins heeft ingeslikt. Ze trekt de kies van de draak; de prins komt te voorschijn en wil met haar trouwen. Tilde denkt er niet aan, dan moet ze haar wilde leven opgeven. Dus neemt ze afscheid van de prins en springt op de rug van de draak op zoek naar ... haar eigen verhaal. Best een grappig verhaal voor beginnende lezers, al is het niet zo origineel. Het hoofdpersonage zal kinderen zeker aanspreken en wat ze beleeft is net spannend genoeg om hen tot het einde te boeien. Vooraan staan pittige illustraties waar de lezer de juiste titel…Lire la suite

Suggestions