Livre audio
Néerlandais

Volle maan

Paul Van Loon (auteur), Victor Löw (narrateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Als Dolfje met school op kamp is, wordt het volle maan. Dat betekent dat hij in een weerwolf verandert. De anderen mogen dat niet zien en hij vlucht het bos in
Sujet
Weerwolven
Extra subject
luisterboeken
Titre
Volle maan
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Narrateur
Victor Löw 1962-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2015
2 cd's
Durée
ca. 148 min.
ISBN
9789025867720

Plusieurs formats:

Commentaires

Volle maan, dat in 1999 als boek verscheen, is er nu ook als luisterboek. In 43 korte hoofdstukjes volgt de luisteraar drie dagen in het leven van Dolfje Spaan. Dolfje is wat vreemd, want als het volle maan is, dan krijgt hij weerwolfjeuk en verandert in een kleine witte wolf met bril.

Volle maan start met een spannende achtervolging. Omdat mama Vriends vergeten was biefstukken in de koelkast te leggen, is weerwolf Dolfje op kippenjacht gegaan. Maar de eigenaar van de dieren achtervolgt hem, en het is enkel door Timmies hulp dat Dolfje kan ontkomen. Die nacht regent het en de volgende dag ligt Dolfjes redder met griep in bed. Nu moet Dolfje alleen op schoolkamp. Het lijkt veilig, want volgens de kalender wordt het pas volgende week weer volle maan. Te laat komt hij er achter dat het volle maan is tijdens het schoolkamp... Het verhaal wordt afgesloten met het lied 'Onder de maan' van de groep VOF de Kunst.

Het feit dat Dolfje een weerwolf is, wordt door zij…Lire la suite
Integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door acteur Victor Löw. Als Dolfje met school op kamp is, ontdekt hij ineens dat het volle maan wordt en hij weer in een weerwolf zal veranderen. Maar niemand mag dat weten. Daarom vlucht hij van de groep weg en probeert zich te verbergen. Noura heeft echter gemerkt dat er iets met hem aan de hand is en is hem gevolgd. In het bos ontmoeten ze een enge persoon, Leo, die hen wil verjagen. Op het laatste nippertje worden ze gered door opa weerwolf en Dolfs pleegfamilie. Maar hoe moeten ze dit nu allemaal aan de meester en de klas uitleggen? Tweede deel in de Dolfje Weerwolfje-serie, dat onafhankelijk van het eerste deel** geluisterd kan worden. Opnieuw een humoristisch en spannend verhaal, geschreven in een vlotte stijl, in korte zinnen, zonder moeilijke woorden of zinsconstructies. Bijpassende geluiden (waaronder wolvengehuil) geven het verhaal een levensechte sfeer. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Suggestions