De man in het zwart vluchtte door de woestijn en de scherpschutter volgde hem.? Zo begint De Donkere Toren, een van de grootste epische successen van de afgelopen twintig jaar, het meesterwerk waarmee Stephen King zijn miljoenenpubliek voorgoed aan zich wist te binden, met in de hoofdrol Roland, de laatste scherpschutter, die in een wereld vol oude technologie en dodelijke nieuwe magie gedreven o
Extra subject
Boeken ; verstript, fantasy
Titre
Verraad
Scénariste
Peter David
Dessinateur
Jae Lee Richard Isanove
Antécédent bibliographique
Stephen King 1947-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dark tower graphic novel collections 3 : Treachery
Éditeur
Amsterdam: L, 2009
[160] p. : ill.
ISBN
9789024530762 (hardback)

Commentaires

Derde deel van een serie stripalbums, gebaseerd op de boekenreeks 'De donkere toren' van Stephen King, over de jeugd van Roland Deschain, een eerzame jongen die uitgroeit tot de harde, grimmige Scherpschutter, een van de belangrijkste personages uit de romanreeks. Roland is teruggekeerd naar Gilead. Nog altijd is hij in de ban van een bol, de grapefruit van Maerlyn, die hem vreselijke visioenen bezorgt. Hij kan zich er niet los van maken, al gaat dat ten koste van zijn gezondheid. Intussen lijkt het er op dat er in Gilead een aantal mensen is gearriveerd waarvan er een of meer verraders zijn in dienst van Rolands aartsvijand Farson. Het verhaal is nieuw en geen bewerking van een roman. Het slot van dit deel suggereert dat er nog meer zullen volgen. Veel zorg is besteed aan het verhaal, tekenwerk, inkleuring en uitvoering van het boek. Vanaf ca. 16 jaar.

À propos de Peter David

CC BY 3.0 - Image by Nightscream

Peter Allen David, né le 23 septembre 1956 à Fort Meade dans l’État du Maryland, est un écrivain américain prolifique, connu pour ses scénarios de comics et ses novélisations de Star Trek.

Biographie

Il est né le 23 septembre 1956 à Fort Meade dans l’État du Maryland dans une famille juive, fait dont il se sert dans le billet d’humeur qu’il écrit pour le Comic Buyer’s Guide, sorte de magazine sur les sorties de comics.

Comics

Il commença sa carrière en écrivant La Mort de Jean DeWolff pour la série The Spectacular Spider-Man de l’éditeur Marvel Comics. Il racontait la mort d’un personnage important et la réaction du héros, Peter Parker.

Marvel lui confia pendant quelq…En lire plus sur Wikipedia