Livre
Néerlandais

Als de dood

Peter James (auteur), Lia Belt (traducteur)
Op het moment dat een vrouw denkt verlost te zijn van haar gewelddadige partner, begint deze een wraakcampagne tegen haar en iedereen die maar iets met haar te maken heeft.
Titre
Als de dood
Auteur
Peter James 1948-
Traducteur
Lia Belt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Want you dead
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2015
381 p.
ISBN
9789026137105 (paperback)

Commentaires

Afzonderlijk te lezen tiende deel in de reeks rond hoofdinspecteur Roy Grace, werkzaam bij de Brightonse afdeling Zware Criminaliteit voor Surrey en Sussex. De 29-jarige Red Westwood denkt met een gebiedsverbod van haar gewelddadige minnaar Bryce Laurent verlost te zijn. Maar voor hem is dit het sein voor een allesomvattende wraakcampagne tegen haar en iedereen die hij in zijn ziekelijke geest als medeschuldig ziet aan het einde van de relatie. Als computer- en elektronica-expert en deskundige op het gebied van springstoffen heeft hij vele mogelijkheden. Het team van Roy Grace doet er van alles aan om de man op te sporen, maar lang tevergeefs en Grace wordt zelf ook doelwit van de psychopaat. Een boeiende thriller. De figuur Laurent is wellicht wat overtrokken gezien alles waartoe hij in staat is, maar de oplopende spanning onder de hoofdpersonen en het omgaan met deze spanning is overtuigend uitgewerkt, net als de obsessieve gedachtegang en de psychische stoornissen van de misdadiger…Lire la suite

À propos de Peter James

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Peter James, né le 22 août 1948 à Brighton, dans le comté du Sussex de l'Est, est un écrivain, scénariste et producteur de cinéma britannique, auteur de roman policier et de fantastique.

Biographie

Fils de Cornelia James, gantière de la reine Élisabeth II, Peter James fait ses études à Charterhouse School et à la Ravensbourne Film School. Il passe ensuite plusieurs années aux États-Unis, où il travaille comme producteur de cinéma et comme scénariste. Certains de ses scénarios sont des adaptations de ses propres œuvres pour la télévision. Aujourd’hui, il vit à Ditchling, dans le Sussex de l'Ouest, et à Notting Hill, un quartier de Londres.

En littérature, à partir de 1981, il publie une trentaine de romans appartenant aux genres policier, fantastique et d'horreur, traduits en quelque 29 langues. À partir de 2005, il crée le commi…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions