Doodsklok

Peter James (auteur), Lia Belt (traducteur)
Bij een brute beroving komt een 98-jarige vrouw om het leven. Een puzzel voor de recherche van Brighton onder leiding van Roy Grace.
Titre
Doodsklok
Auteur
Peter James 1948-
Traducteur
Lia Belt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dead man's time
Édition
1
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2015
383 p.
ISBN
9789026136405 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Brighton, 2012: bij een brute beroving van een huis komt de hoogbejaarde bewoonster om het leven. Ze is gemarteld voor ze stierf. Haar huis vol kostbaar antiek is leeggehaald, inclusief een kostbaar horloge. Een puzzel voor de recherche onder leiding van inspecteur Roy Grace, maar ook voor de broer van het slachtoffer, Gavin Daly. Het horloge was van hun vader. In 1922 in New York hebben gangsters hun vader ontvoerd en hun moeder vermoord. Als Daly en zijn zus kort daarna samen met een tante op de boot naar Engeland stappen, geeft een onbekende man hun het horloge en een papiertje met cijfers en namen. De zaak wordt voor Roy Grace een moeizame speurtocht in de wereld van antiekhandelaren, helers en afpersers, en dan is er ook nog een crimineel die een persoonlijke vete met hem heeft. Uiteindelijk leidt de speurtocht naar de gebeurtenissen uit 1922. Dit negende, zelfstandig te lezen deel in de Roy Grace-reeks is wederom een ingenieus opgezette thriller met een hoofdplot en talrijke sub…Lire la suite

À propos de Peter James

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Peter James, né le 22 août 1948 à Brighton, dans le comté du Sussex de l'Est, est un écrivain, scénariste et producteur de cinéma britannique, auteur de roman policier et de fantastique.

Biographie

Fils de Cornelia James, gantière de la reine Élisabeth II, Peter James fait ses études à Charterhouse School et à la Ravensbourne Film School. Il passe ensuite plusieurs années aux États-Unis, où il travaille comme producteur de cinéma et comme scénariste. Certains de ses scénarios sont des adaptations de ses propres œuvres pour la télévision. Aujourd’hui, il vit à Ditchling, dans le Sussex de l'Ouest, et à Notting Hill, un quartier de Londres.

En littérature, à partir de 1981, il publie une trentaine de romans appartenant aux genres policier, fantastique et d'horreur, traduits en quelque 29 langues. À partir de 2005, il crée le commi…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions