Op dood spoor

Peter James (auteur)

Op dood spoor

Dans la série:
Genre:
Een jonge vrouw wordt vermoord in haar huis aangetroffen. Hoofdverdachte is haar man, maar die kan bewijzen dat hij tijdens de moord vele kilometers verderop was. Derde deel in de misdaadserie rond hoofdinspecteur Roy Grace uit Brighton.
Titre
Op dood spoor
Auteur
Peter James 1948-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Not dead enough
Édition
4
Éditeur
Baarn: Fontein, 2009
540 p.
ISBN
9789026127236 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Bij een passionele moord is de partner meestal de eerste verdachte bij de politie. Zo ook bij de gruwelijke moord op Katie Bishop, de jonge echtgenote van Brian, een steenrijke softwarespecialist. Inspecteur Roy Grace heeft de neiging de werkelijk ontdane man te geloven, maar wordt geconfronteerd met onweerlegbaar bewijsmateriaal: DNA van de man, beelden van beveiligingscamera's en een getuigenverklaring. Anderzijds heeft de man een sluitend alibi met getuigenverklaringen. Grace staat voor een van de moeilijkste onderzoeken uit zijn carrière.

Dan wordt de vriendin van Brian Bishop op dezelfde manier vermoord en begint het kat-en-muisspelletje opnieuw. Grace zit ondertussen nog in met een onopgeloste moord op een ex-collega, en met het feit dat zijn beste vriend en politiepartner is buitengegooid bij zijn vrouw en bij hem is ingetrokken. Op persoonlijk vlak loopt het ook niet allemaal op wieltjes: zijn negen jaar geleden spoorloos verdwenen vrouw Sandy werd in München gesignalee…Lire la suite
Derde deel in James' misdaadserie rond hoofdinspecteur Roy Grace uit Brighton. De mooie, jonge Katie Bishop wordt vermoord in haar huis aangetroffen. Haar man, een succesvolle zakenman, is verdachte nummer een, alles wijst in zijn richting: zijn vrouw heeft een lucratieve levensverzekering, hij een aantrekkelijke vriendin, enz. Hij kan echter aantonen dat hij op het moment van de moord vele kilometers verderop bij een golftournament was. Hoe kan dat? Een tweede moord vindt plaats en verder onderzoek toont aan dat er in het leven van de Bishops veel meer aan de hand was. Ook Grace's eigen leven staat op zijn kop: zijn vrouw, die al negen jaar vermist wordt, zou misschien nog in leven zijn. Met vaart geschreven, spannende misdaadroman met sympathieke hoofdpersonen, een goed uitgewerkte plot en Brighton/Sussex couleur locale. De auteur, tevens fimproducer, schreef ook een aantal succesvolle stand alone thrillers, o.a. 'Perfect!' www.peterjames.com. Paperback, normale druk.

À propos de Peter James

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Peter James, né le 22 août 1948 à Brighton, dans le comté du Sussex de l'Est, est un écrivain, scénariste et producteur de cinéma britannique, auteur de roman policier et de fantastique.

Biographie

Fils de Cornelia James, gantière de la reine Élisabeth II, Peter James fait ses études à Charterhouse School et à la Ravensbourne Film School. Il passe ensuite plusieurs années aux États-Unis, où il travaille comme producteur de cinéma et comme scénariste. Certains de ses scénarios sont des adaptations de ses propres œuvres pour la télévision. Aujourd’hui, il vit à Ditchling, dans le Sussex de l'Ouest, et à Notting Hill, un quartier de Londres.

En littérature, à partir de 1981, il publie une trentaine de romans appartenant aux genres policier, fantastique et d'horreur, traduits en quelque 29 langues. À partir de 2005, il crée le commi…En lire plus sur Wikipedia