Op sterven na dood

Peter James (auteur), Ineke De Groot (traducteur)
Een Engelse inspecteur van politie onderzoekt het verband tussen een tijdens 11-9-2001 verdwenen zakenman, de verdwijning van twee vrouwen met dezelfde achternaam en een vrouw die wordt gestalkt vanwege een gestolen postzegelcollectie.
Titre
Op sterven na dood
Auteur
Peter James 1948-
Traducteur
Ineke De Groot
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Dead man's footsteps
Édition
3
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2011
535 p.
ISBN
9789026128455 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Als Ronnie Wilson toen hij wakker werd, had geweten dat hij nog maar een paar uur te leven had, dan had hij zijn dag wat anders ingedeeld". Met deze intrigerende zin begint de thriller Op sterven na dood van de Britse auteur Peter James. Ronnie Wilson, een Brits crimineel, is op de fatale ochtend van 11 september 2001 in de buurt van de Twin Towers in New York wanneer de hel er losbarst. Hij profiteert van de chaos om te verdwijnen. Jaren later wordt het lijk van een jonge vrouw in een rioolput in Brighton gevonden en iets later duikt dat van een andere jonge vrouw uit Brighton op in de kofferbak van een auto die in een Australische rivier werd gedumpt. Inspecteur Ray Grace wordt op beide zaken gezet. Het spoor leidt hem van Groot-Brittannië naar de VS en Australië... en naar Ronnie Wilson.

Op sterven na dood is de vierde thriller in de 'Roy Grace'-reeks over de gedreven speurder die zich vol toewijding over elke nieuwe zaak buigt. Niet in de hippe grootstad Londe…Lire la suite
Als bij het lijk van een vrouw ook het dna gevonden wordt van een man die tijdens de ramp van 9/11 om het leven is gekomen, gaat inspecteur Roy Grace op zoek naar het verband. Hij komt al snel op het spoor van fraude waarbij kostbare postzegels een belangrijke rol spelen. Prettig lezend, spannend en goed geconstrueerd vierde deel uit de reeks rondom de sympathieke inspecteur Roy Grace dat zich dit keer zowel in Engeland, Amerika als Australië afspeelt. Het taalgebruik is niet moeilijk, het verhaal goed te volgen (gebouwd tegen de achtergrond van de aanslag op de Twin Towers). De karakters zijn herkenbaar voor een doelgroep die van spannende boeken houdt. Normale druk.

À propos de Peter James

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Peter James, né le 22 août 1948 à Brighton, dans le comté du Sussex de l'Est, est un écrivain, scénariste et producteur de cinéma britannique, auteur de roman policier et de fantastique.

Biographie

Fils de Cornelia James, gantière de la reine Élisabeth II, Peter James fait ses études à Charterhouse School et à la Ravensbourne Film School. Il passe ensuite plusieurs années aux États-Unis, où il travaille comme producteur de cinéma et comme scénariste. Certains de ses scénarios sont des adaptations de ses propres œuvres pour la télévision. Aujourd’hui, il vit à Ditchling, dans le Sussex de l'Ouest, et à Notting Hill, un quartier de Londres.

En littérature, à partir de 1981, il publie une trentaine de romans appartenant aux genres policier, fantastique et d'horreur, traduits en quelque 29 langues. À partir de 2005, il crée le commi…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions