Schijndood

Peter James (auteur), Lia Belt (traducteur)
Hoofdinspecteur Roy Grace gaat op zoek naar de moordenaar van een onbekend slachtoffer van wie de romp is gevonden in een Engelse kippenschuur.
Titre
Schijndood
Auteur
Peter James 1948-
Traducteur
Lia Belt
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Not dead yet
Éditeur
Utrecht: De Fontein, 2013
399 p.
ISBN
9789026133831 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Schijndood is de achtste thriller van Peter James in de succesvolle reeks met inspecteur Roy Grace als hoofdpersonage, maar de auteur valt steeds meer in herhaling. Zo worstelt de dappere politieman nog altijd met de onverklaarbare verdwijning van zijn vrouw, tien jaar en ettelijke boeken geleden. Gelukkig is ze bijna dood verklaard en kan hij trouwen met zijn nieuwe liefde, die op het punt staat te bevallen. Tot opluchting van de lezer wordt in dit verhaal meer duidelijkheid gegeven over deze verdwijning zodat Roy over andere dingen kan beginnen piekeren. Ook de echtelijke problemen van zijn vriend en protegé met diens vechtscheiding geraken maar niet opgelost en zullen nog enkele boeken blijven voortduren. Behalve deze echtelijke problemen leiden ook enkele overbodige subplots de aandacht te veel af van het eigenlijke verhaal.
Als een Amerikaanse filmploeg in Brighton een week opnamen wil maken voor een film over King George IV en zijn maîtresse moet Roy instaan voor de …Lire la suite
Achtste, afzonderlijk te lezen deel in een reeks rond hoofdinspecteur Roy Grace, werkzaam bij het rechercheteam van Sussex. Grace moet de moord oplossen op een onbekend slachtoffer van wie het lijf (zonder benen, armen en hoofd) is gevonden in een kippenschuur. Tegelijkertijd is hij verantwoordelijk voor de veiligheid van Gaia Lafayette, een beroemde popster, die voor filmopnamen in Brighton is en staat zijn vriendin Cleo op het punt te bevallen van hun eerste kind. Verder komt de lezer meer te weten over het lot van Sandy, Grace’s vrouw die al zo’n tien jaar verdwenen is. Het boek vertelt een complex verhaal, met veel verschillende lijnen, waarbij vooral in de eerste hoofdstukken steeds nieuwe karakters worden geïntroduceerd. De schrijver weet de spanningsboog redelijk goed vast te houden. De Engelse bestsellerauteur (1948) is ook scenarist en filmproducent. Naast de Grace-reeks schreef hij een aantal standalone thrillers. www.peterjames.com. Kleine druk.

À propos de Peter James

CC BY-SA 3.0 - Image by Georges Seguin (Okki)

Peter James, né le 22 août 1948 à Brighton, dans le comté du Sussex de l'Est, est un écrivain, scénariste et producteur de cinéma britannique, auteur de roman policier et de fantastique.

Biographie

Fils de Cornelia James, gantière de la reine Élisabeth II, Peter James fait ses études à Charterhouse School et à la Ravensbourne Film School. Il passe ensuite plusieurs années aux États-Unis, où il travaille comme producteur de cinéma et comme scénariste. Certains de ses scénarios sont des adaptations de ses propres œuvres pour la télévision. Aujourd’hui, il vit à Ditchling, dans le Sussex de l'Ouest, et à Notting Hill, un quartier de Londres.

En littérature, à partir de 1981, il publie une trentaine de romans appartenant aux genres policier, fantastique et d'horreur, traduits en quelque 29 langues. À partir de 2005, il crée le commi…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions