Livre
Néerlandais
Een rechercheur van de Londense politie raakt persoonlijk betrokken bij een moordzaak waarbij het slachtoffer veroorzaker is van een pandemisch, gemuteerd virus.
Sujet
Epidemieën
Titre
Lockdown
Auteur
Peter May
Traducteur
Irene Goes Anne Jongeling Kees van Weele
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Lockdown
Éditeur
Haarlem: Xander, 2020
336 p.
ISBN
9789401613101 (paperback)

Commentaires

De Brit Peter May (1951) schreef 'Lockdown' al in 2005, door uitgevers toen afgedaan als te futuristisch en te dystopisch; de werkelijkheid haalde ze in en vijftien jaar later ligt het boek er alsnog. In London, epicentrum van een ongekende H5N1-grieppandemie, gelden een totale lockdown en de noodtoestand. Tienduizenden doden, avondklok, plunderingen, militairen patrouilles, vernielingen. In de bouwput van een in één week te bouwen ziekenhuis ligt een tas met botten. Menselijke botten, zo blijkt. Rechercheur Jack MacNeil mag de dader vinden. Op zijn laatste dag bij de politie en de dag dat zijn zoontje overlijdt. Samen met patholoog Amy en haar collega. Maar een huurmoordenaar zit hen op de hielen om alle sporen van de gemaakte fout bij de moord uit te wissen. Geldzucht en geknoei van farmaceuten met vaccin en virus lijken de drijfveren en zorgen voor een complottheorie achter een grotendeels aardig verhaal met een minder geloofwaardig einde. Spannende politieroman van een ervaren aut…Lire la suite

À propos de Peter May

Peter May, né le 20 décembre 1951 à Glasgow en Écosse, est un scénariste de télévision et romancier britannique, auteur de romans policiers. Il habite en France dans le Lot. Il est naturalisé français depuis le 19 avril 2016.

Œuvres

La Trilogie écossaise

  1. L'Île des chasseurs d'oiseaux, Le Rouergue, 2009 ((en) The Blackhouse, 2011) (ISBN 978-2-8126-0061-6)
  2. L'Homme de Lewi…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions