Maxwell Smart, analist bij geheime dienst Control, wordt onverwacht gepromoveerd tot agent die een nucleaire aanslag moet voorkomen
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Bros. Entertainment, 2008
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2008
Durée
ca. 105 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Italiaans, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Italiaans, Arabisch, Hebreeuws, IJslands, Engels en Italiaans voor slechthorenden
EAN
5051888000212

Commentaires

Een actiekomedie van Peter Segal (The longest yard, The nutty professor II, Naked gun 33 1/3), gebaseerd op een humoristische tv-serie uit de jaren 1965-1970. Hoofdpersoon is Maxwell Smart (Steve Carrell uit The office), analist bij de geheime dienst Control. Onverwacht krijgt hij de kans zijn saaie kantoorbaan te verruilen voor het echte veldwerk, wanneer de tegenstander de identiteit van alle spionnen te weten komt. Samen met de aantrekkelijke agente 99 (Anne Hathaway) moet de onhandige Maxwell een nucleaire aanslag op Los Angeles zien te voorkomen. De recensenten plaatsen kritische kanttekeningen. Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 14-8-'08) vindt de film bepaald niet origineel, maar noemt Carell een innemende loser en de film als geheel 'best te verteren'. Remke de Lange (Trouw 14-8-'08) vindt de film 'amusant' en 'een dikke knipoog naar het actiespektakel'. Met diverse extra's, waaronder alternatieve scènes tijdens de film.

À propos de Peter Segal

Peter Segal est un producteur, réalisateur et scénariste américain né le 20 avril 1962 aux États-Unis.

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1992 : The Jackie Thomas Show (série télévisée)
  • 1994 : Y a-t-il un flic pour sauver Hollywood ? (Naked Gun 33 1/3: The Final Insult)
  • 1995 : Le Courage d'un con (Tommy Boy)
  • 1996 : Président ? Vous avez dit président ? (My Fellow Americans)
  • 2000 : La Famille Foldingue (Nutty Professor 2: The Klumps)
  • 2003 : Self Control (Anger Management)
  • 2004 : Amour et Amnésie (50 First Dates)
  • 2005 : Mi-temps au mitard (The Longest Yard)
  • 2008 : Max la Me…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque