Livre
Néerlandais

Stormbrengers

Philippa Gregory (auteur), Niels Van Eekelen (traducteur)
Luca reist als inquisiteur van de Orde der Duisternis door Italië. Er komt een kinderkruistocht op zijn pad en hij wordt met zijn reisgezellen verrast door een vloedgolf. Steeds is het aan Luca om geloof van bijgeloof te scheiden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Stormbrengers
Auteur
Philippa Gregory
Traducteur
Niels Van Eekelen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Stormbringers
Éditeur
Aartselaar: Deltas, 2014
288 p. : ill.
ISBN
9789044739381 (paperback)

Commentaires

In dit tweede boek van de 'Orde der Duisternis'* zet de 17-jarige Luca zijn reis als inquisiteur van de Orde door Italië voort. Er komt een kinderkruistocht op zijn pad en hij wordt met zijn reisgezellen verrast door een vloedgolf. Steeds is het aan Luca om geloof van bijgeloof te scheiden. Aan het eind van het verhaal ontmoet Luca de leider van de Orde, die om mysterieuze redenen nooit zijn gezicht laat zien. Net als in het eerste deel volgen de avonturen elkaar in hoog tempo op, maar de auteur neemt meer tijd voor het uitdiepen van haar personages. Ze weet hun emoties beter over te brengen en neemt ook de tijd voor het weergeven van theologische discussies, passend in de middeleeuwen. Luca is een jongen met een sterk geloof, maar ook met grote twijfels. Steeds is hij gevoelig voor de retoriek van anderen, maar verlangt tegelijk naar kennis om zelf de wereld te kunnen beoordelen. Intussen mist hij zijn ouders en kampt met romantische gevoelens. Gregory laat alle ruimte over voor verv…Lire la suite

À propos de Philippa Gregory

Philippa Gregory, née le 9 janvier 1954, est une historienne, écrivain britannique associé au genre de la fiction historique. Elle est particulièrement connue pour son roman The Other Boleyn Girl (en) (2001), dont est inspiré le film Deux sœurs pour un roi (2008) ; ainsi que pour ses œuvres The White Queen (en), The Red Queen (en) et The Kingmaker’s Daughter (en), dont est inspirée la série télévisée de la BBC The White Queen.

Certains de ses ouvrages ont été traduits en français (En lire plus sur Wikipedia