Livre
Néerlandais

Igwa is bang in het donker

Pierre Gemme (auteur), Jess Pauwels (dessinateur), Inge Bergh (adaptateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De klas gaat op reis. Ver weg, naar de vulkaan. Alle dino's zijn blij. Maar Igwa niet. Zij wil niet op reis. En ze is bang in het donker. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.
Sujet
Bang zijn
Extra subject
verhalen, dinosaurussen
Niveau de lecture
AVI E3, AVI 3
Titre
Igwa is bang in het donker
Auteur
Pierre Gemme
Dessinateur
Jess Pauwels
Adaptateur
Inge Bergh
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Igua a peur du noir
Éditeur
Mechelen: Baeckens, 2020
33 p. : ill.
ISBN
9789059247369 (hardback)

Commentaires

De klas van dino Igwa gaat op reis, en nog wel heel ver weg naar de vulkaan. Igwa heeft er geen zin in, ze wil niet ver van huis gaan en ze is bang in het donker. Gelukkig lost het zich vanzelf op. Eenvoudig, in vlotte taal geschreven verhaaltje voor beginnende lezers. Bij de dialogen wordt met een pictogram aangegeven wie wat zegt. De tekst in een duidelijk lettertype staat op de linkerbladzijde, de grote, cartoonachtige illustraties in heldere kleuren op de rechterpagina. Achter in het boek staat beknopte informatie over de Iguanodon en een opdracht om woorden te verbinden met de bijbehorende afbeelding. Afzonderlijk te lezen deeltje uit de serie ‘Dino klas’* waarin steeds een andere dino de hoofdrol speelt. Voor in het boek een afbeelding van de klas met alle dino's en hun namen. Eerder verschenen o.a. 'Diplo is een held' en 'Ankie is bang'** (2019). De inhoud van het verhaal is vrij simpel, maar de illustraties zijn erg vrolijk en aansprekend. AVI-E3. Vanaf ca. 6,5 jaar.

À propos de Pierre Gemme

CC BY-SA 4.0 - Image by Fandinos

Pierre Gemme (né le 20 décembre 1964 dans le Jura) est écrivain. Natif du Jura, Pierre Gemme a vécu en Inde ainsi qu'au Venezuela. Ancien professeur des écoles, il décide de se consacrer entièrement à l'écriture. Il est notamment l’auteur des séries L'école des dinos traduite dans sept langues, Les petits mystères d'Egypte et Mission Vétos chez Flammarion (https://www.flammarion-jeunesse.fr/Auteurs/gemme-pierre), et du récit L'instit et l'enfant" chez Plon. Cet écrivain a publié plusieurs romans jeunesse, et a contribué à de nombreuses revues poétiques. Pierre Gemme est membre de la SGDL et de la Charte des auteurs et des illustrateurs jeunesse.

Littérature jeunesse

Flammarion

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions