Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Import

Pieter Aspe (auteur)
Commissaris Van In krijgt te maken met enkele moorden en een terroristisch complot.
Titre
Import
Auteur
Pieter Aspe
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Aspe NV, 2016
324 p.
ISBN
9789022332443 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Er wordt een lijk gevonden aan het strand van Zeebrugge. De man die de melding doet, wordt later in zijn appartement vermoord, evenals zijn buren. De daders zijn Russische huurmoordenaars maar wie hun opdrachtgevers zijn, blijft lang een mysterie. Het onderzoek wijst uiteindelijk naar een terroristisch complot dat commissaris Van In voor grote problemen stelt. Bovendien blijkt zijn compagnon Guido Versavel ernstig ziek, drinkt hij veel te veel Omer en blijft zijn huwelijk met Hannelore niet vrij van strubbelingen. Voor wie de thrillers van Pieter Aspe kent hoeft deze geen aanbeveling. Er wordt weer regelmatige spot bedreven met Belgische toestanden en bestuurscultuur zoals het langs elkaar werken van politiediensten. Seks wordt bepaald niet geschuwd evenmin als de bekende clichés over Noord-Afrikanen en de islam. Ditmaal is het einde tamelijk abrupt en daarmee enigszins onbevredigend. Maar toch een alleszins te genieten verhaal.

À propos de Pieter Aspe

CC BY-SA 3.0 - Image by PieterDP

Pieter Aspe (nom de plume de Pierre Aspeslag) est un écrivain belge de langue néerlandaise, né à Bruges le 3 avril 1953.

Biographie

Il fait ses études au Sint-Leocollege de Bruges. Il abandonne ses études de sociologie pour se marier.

Après celles-ci, il effectue de nombreux petits métiers : éducateur, négociant en vins, concierge de la célèbre basilique du Saint-Sang de Bruges, vendeur en grains et céréales, employé dans une entreprise textile et dans une caisse de mutualité, saisonnier à la police maritime et photographe !
Depuis 1996, il se consacre entièrement à l'écriture.

En 1976, il est candidat non élu au conseil communal de la ville de Bruges sur une liste Chrétiens démocrates.

Début août 2006, il est victime en pleine rue d'une …En lire plus sur Wikipedia