Bande dessinée
Néerlandais

Asterix bij de Britten

René Goscinny (scénariste), Albert Uderzo (dessinateur)
Dans la série:
Asterix; 8
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Titre
Asterix bij de Britten
Scénariste
René Goscinny
Dessinateur
Albert Uderzo 1927-2020
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Astérix chez les Bretons
Éditeur
Paris: Hachette, © 2002
48 p. : ill.
ISBN
2-01-210123-2 (paperback) 9782012101234 (paperback)

Commentaires

Herdruk van een deel uit een wereldwijd zeer gewaardeerde humoristische stripserie met scenario's van René Goscinny, waarin het verhaal alleen maar functioneert als kapstok om een aantal grappen aan op te hangen. De verhalen zijn daardoor steeds tamelijk eenvoudig en de uitslag staat van tevoren vast: Asterix en Obelix volbrengen een moeilijke opdracht en kunnen op de laatste bladzijde hun avontuur afsluiten met een gigantisch feestmaal. De brede waardering voor de 'Asterix-albums' wordt veroorzaakt door de verschillende lagen waaruit het verhaal en de grappen zijn opgebouwd. Ze zitten vaak als een soort dubbele bodem verborgen in allerlei situaties en nevenintriges, die met de verhalen als zodanig niet zoveel meer te maken hebben. Ook de karikaturale tekeningen bevatten dit soort zaken. Daardoor hebben de verhalen zowel de jongere als de oudere lezer iets te bieden. In deze nieuwe uitgave is de vertaling herzien; als gevolg daarvan zijn de namen van enkele (bij)figuren en plaatsen ve…Lire la suite

À propos de René Goscinny

René Goscinny, né le 14 août 1926 à Paris où il est mort le 5 novembre 1977, est un scénariste de bande dessinée, journaliste, écrivain et humoriste français, également producteur, réalisateur et scénariste de films.

Il est l'un des fondateurs et rédacteurs en chef de Pilote, un fameux journal français de bande dessinée. Créateur d'Astérix avec Albert Uderzo, d'Iznogoud avec Jean Tabary, auteur du Petit Nicolas, personnage créé et dessiné par Jean-Jacques Sempé, scénariste de nombreux albums de Lucky Luke créé par Morris, il est l’un des auteurs français les plus lus au monde : l’ensemble de son œuvre représente environ 500 millions d’ouvrages vendus.

Avec Jean-Michel Charlier, il joue un rôle décisif pour la reconnaissance du métier de scéna…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions