DVD
Anglais
Een eenzame, oudere lerares beschrijft hoe haar beste vriendin en collega een affaire kreeg met een van de scholieren en welke gevolgen dit heeft gehad voor haar en gezin
Titre
Notes on a scandal
Directeur
Richard Eyre
Antécédent bibliographique
Zoë Heller
Compositeur
Philip Glass 1937-
Acteur
Judi Dench Cate Blanchett Bill Nighy
Langue
Anglais
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2007
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2006
Durée
ca. 88 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Arabisch
EAN
8712626033066

Commentaires

Psychologische thriller van Richard Eyre (Iris, Stage beauty) met de twee topactrices Judi Dench en Cate Blanchett, naar de roman 'Kroniek van een schandaal' van Zoë Heller. Barbara Covett is een oudere, eenzame lerares geschiedenis op een middelbare school. Ze raakt bevriend met de jonge, nieuwe lerares beeldende kunst, Sheba Hart. Wanneer deze een relatie krijgt met een 15-jarige scholier is Barbara razend jaloers, maar grijpt ook haar kans om haar vriendin volledig in haar macht te krijgen. Barbara schrijft haar observaties in haar dagboek, maar langzamerhand wordt duidelijk dat ze niet zo objectief en afstandelijk is als ze zelf denkt. De recensenten zijn vol lof, behalve over de ontknoping en over de muziek van Philip Glass. Floortje Smit (Volkskrant 22-2-'07) vindt dat de makers er in slagen de gelaagdheid uit de roman goed weer te geven en schrijft '(...) Notes on a Scandal is een subtiele thriller, eentje die je langzaam besluipt. De spanning ligt in steeds beklemmender worden…Lire la suite

À propos de Richard Eyre

Richard Eyre (né le 28 mars 1943 à Barnstaple en Angleterre) est un réalisateur, scénariste, monteur et producteur exécutif de cinéma et de télévision anglais.

Biographie

Il est marié avec Sue Birtwistle, productrice de cinéma. Il a été anobli par la reine Élisabeth II d'Angleterre.

Filmographie

Réalisateur

  • 1960 : Julius Caesar (Télévision)
  • 1980 : The Cherry Orchard (Télévision)
  • 1979-1981 : Play for Today (Série télévisée)
  • 1983 : Loose Connections
  • 1983 : Guerres froides (The Ploughman's Lunch)
  • 1984 : Laughterhouse
  • 1985 : Past Caring (Télévision)
  • 1986 : The Insurance Man (Télévision)
  • En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque