Livre
Néerlandais

Brug der zuchten

Richard Russo (auteur), Hans Vierdag (traducteur)
Twee jongens groeien op in een plaatsje in de Verenigde Staten dat ernstig vergiftigd blijkt te zijn door een plaatselijke fabriek; een van hen blijft er wonen, de ander vertrekt.
Titre
Brug der zuchten
Auteur
Richard Russo
Traducteur
Hans Vierdag
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Bridge of sighs
Éditeur
Utrecht: Signatuur, 2011 | Autres éditions
733 p.
ISBN
9789056724221 (paperback)

Commentaires

De Amerikaanse auteur Richard Russo (1949) publiceerde vier romans tot hij met ‘Empire Falls’ (Pulitzer Prize 2002) doorbrak naar het grote publiek. Met ‘Brug der zuchten’ bevestigt hij zijn vakmanschap: in een literair verzorgde en tegelijk vloeiende stijl beschrijft Russo de lotgevallen van enkele families in het kleinburgerlijke stadje Thomaston, New York. Lou C. Lynch, ‘Lucy’, is een dromerige man die terugblikt op zijn jeugd, zijn vriendschap met de stoere Bobby Marconi, zijn 40-jarig huwelijk met Sarah, op het rustige leven dat hij in Thomaston heeft doorgebracht. Bobby, die avontuurlijker was aangelegd dan Lou, leeft als kunstenaar in Venetië. Als Sarah Lou heeft overgehaald om Bobby in Venetië te bezoeken, schrijft Lou zijn memoires. Herkenbaar en kleurrijk vertelt hij over zijn familie, zijn vrienden, over liefde en rivaliteit, over gemiste kansen en de confrontatie met geheimen uit het verleden. Waarom is Sarah met Lou getrouwd en niet met Bobby? Laag na laag ontsluiert Russ…Lire la suite

À propos de Richard Russo

CC BY-SA 3.0 - Image by Camille Gévaudan (K'm)

Richard Russo, né le 15 juillet 1949 à Johnstown, est un écrivain américain.

Biographie

Richard Russo a grandi près de Gloversville, dans l'État de New York. Il a obtenu un doctorat de philosophie en 1979 et un Master of Fine Arts en 1980 à l'Université d'Arizona. Il a été professeur de littérature avant de se consacrer à l'écriture.

En 2002, son roman intitulé Le Déclin de l'empire Whiting (Empire Falls) a été récompensé par le prix Pulitzer.

En 1998, Russo a coécrit le scénario du film L'Heure magique avec le réalisateur Robert Benton, qui a également adapté et réalisé son roman Nobody's fool. Le film qui en est tiré est interprété notamment par Paul Newman.

Russo a écrit pour HBO le scénario de la série télévisée Empire Falls, adaptée de son roman du mêm…En lire plus sur Wikipedia