Livre
Néerlandais

De verloren held

Rick Riordan (auteur), Marce Noordenbos (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Jason ontwaakt in een schoolbus. Hij herinnert zich niets meer van zijn verleden, herkent zelfs zijn vriendinnetje Piper niet meer. Pipers vader wordt vermist. Ze heeft nachtmerries die haar waarschuwen voor gevaar. Dan verstoren vreemde wezens de schoolexcursie en nemen hen mee naar Kamp Halfbloed.
Titre
De verloren held
Auteur
Rick Riordan
Traducteur
Marce Noordenbos
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The lost hero
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, 2012
486 p.
ISBN
9789022562857 (paperback)

Commentaires

Jason wordt plots wakker in de schoolbus tijdens een uitstapje naar de Grand Canyon. Hij weet echter niet meer wie hij is en wat hij daar doet: al zijn herinneringen zijn weg. Zijn vriendinnetje Piper en beste vriend Leo begrijpen er niets van. Aan de Grand Canyon gebeuren er onverklaarbare dingen: de drie vrienden worden samen met hun coach aangevallen door vreemde, magische wezens. Wanneer ze worden meegenomen naar Kamp Halfbloed wordt alles langzaamaan duidelijk. Jason, Piper en Leo blijken halfgoden te zijn, kinderen van een Griekse god en een mens. Er opent zich een compleet nieuwe wereld, vol mythologische figuren in een hedendaags jasje. Maar ook de kwaadaardige wezens uit de Griekse oudheid roeren zich en dreigen uit de onderwereld te ontsnappen. De drie kinderen zijn uitverkoren om het op te nemen tegen deze krachten. Bovendien dragen Piper en Leo een eigen geheim mee dat verweven is met hun afkomst en dat hun riskante onderneming in de war stuurt.
'Helden van Olympus' i…Lire la suite
Jason wordt wakker op de achterbank van een schoolbus. Hij heeft geen idee wie iedereen is. Hij belandt al snel op een school voor ‘slechte kinderen’, waar Leo en Piper zijn beste vriend en vriendin blijken te zijn. Kamp Halfbloed is na een harde strijd in het laatste deel uit de serie 'Percy Jackson' toch weer opgebouwd. Als Piper, Jason en Leo meegenomen worden naar dit kamp, beginnen spannende avonturen waarbij deze halfgoden proberen er achter te komen wat er met een mysterieuze voorspelling wordt bedoeld. Eerste deel van de serie ‘Helden van Olympus’ en een vervolg op de serie rondom Percy Jackson. De opzet van het verhaal komt overeen met de eerdere succesvolle boeken van deze auteur, waarbij de spannende gebeurtenissen belangrijker zijn dan de uitdieping van de personages. Gelukkig is een lijst van alle goden uit het verhaal aan het slot opgenomen, want het verhaal kent zo veel personages, dat je als lezer soms dreigt de draad enigszins kwijt te raken. Het fantasierijke verhaal…Lire la suite

À propos de Rick Riordan

Richard Russell Rick Riordan Jr, né le 5 juin 1964 à San Antonio au Texas, est un écrivain américain. Il est notamment l'auteur des séries Percy Jackson, Héros de l'Olympe, Les Chroniques de Kane, Magnus Chase et les Dieux d'Asgard et Les Travaux d'Apollon. Il a également aidé à développer la série Les 39 Clés, publiée par Scholastic Corporation, série dont il a écrit le premier tome L'Énigme des catacombes ainsi que le onzième, La Menace Vesper.

Biographie

Rick Riordan est né à San Antonio, au Texas. L'écrivain est diplômé de l'Université du Texas à Austin où il s'est spécialisé en anglais et en histoire. Depuis quinze ans, il enseigne dans les écoles publiques et privées en Californie et à San Antonio. Il a reçu St. Mary's Hall's first Master Teacher Award en 2002…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions