Livre
Néerlandais

Percy Jackson en de andere helden

Rick Riordan (auteur), Marce Noordenbos (traducteur)
Public cible:
12-14 ans et plus
In de drie kortverhalen in dit boek bundelen de hoofdpersonages uit de reeksen 'Percy Jackson en de Olympiërs', 'Helden van Olypus' en 'De avonturen van de familie Kane' hun krachten en strijden samen tegen het kwaad.
Contenu
De zoon van Sobek
De scepter van Serapis
De kroon van Ptolemaeus
Titre
Percy Jackson en de andere helden
Auteur
Rick Riordan
Traducteur
Marce Noordenbos
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The son of Sobek ; The staff of Serapis ; The crown of Ptolemy
Éditeur
Houten: Van Goor, 2015
173 p.
ISBN
9789000346738 (paperback)

Commentaires

Carter Kane probeert uit alle macht een krokodillengod te bestrijden. Hij wordt door het beest verzwolgen, uitgespuugd en komt dan oog in oog te staan met ene Percy Jackson. Samen weten ze het monster aan te vallen. Een tijdje later wordt Annabeth in de metro bedreigd door een tweekoppig beest, half leeuw en half wolf, maar ze wordt op tijd gered door ene Sadie. Als Percy en Annabeth samen in een hachelijke situatie terechtkomen, kunnen zij op het nippertje hun twee reddende engelen Sadie en Carter waarschuwen. Vier helden, gedeeltelijk afstammelingen van goden, gaan samen de strijd aan met Griekse en Egyptische goden en magiërs. In drie verhalen krijgen we aardig wat herhalingen voorgeschoteld. Het gegeven van de Percy Jacksonboeken blijft origineel. Er zit veel actie in de verhalen, veel gevechten, veel enge monsters en weinig karakterontwikkeling van de hoofdpersonen. De fans zullen vast blij zijn met dit boek maar veel nieuws biedt het niet. Vanaf ca. 12 jaar.

Percy Jackson en de andere helden

Al enige tijd weet Riordan zijn lezers te boeien met verhalen over het Grieks-Romeinse en Egyptische godendom. In dit boek vloeien beide werelden ineen. De helden uit de verhalen van Percy Jackson en The Kane Family ontmoeten elkaar en bundelen hun krachten in de strijd tegen het kwaad. Drie korte verhalen vertellen over hun ontmoetingen. In 'De zoon van Sobek' zoekt Carter Kane op Long Island naar een monster dat een gigantische krokodil blijkt te zijn. De jonge tovenaar is echter niet de enige die slaags raakt met het beest. Hoewel hij de mysterieuze Percy Jackson niet echt vertrouwt, wordt Carter zich er al snel van bewust dat ze alleen samen het monster kunnen verslaan. 'De scepter van Serapis' speelt zich enkele weken later af. Annabeth Chase en Sadie Kane slaan de handen in elkaar om de op macht beluste god Serapis te overwinnen, die zowel Grieks als Egyptisch is. Hij blijkt gewekt te zijn door de magiër Setne, een oude bekende van Sadie. Het derde verhaal, 'De kroon van Ptol…Lire la suite

À propos de Rick Riordan

Richard Russell Rick Riordan Jr, né le 5 juin 1964 à San Antonio au Texas, est un écrivain américain. Il est notamment l'auteur des séries Percy Jackson, Héros de l'Olympe, Les Chroniques de Kane, Magnus Chase et les Dieux d'Asgard et Les Travaux d'Apollon. Il a également aidé à développer la série Les 39 Clés, publiée par Scholastic Corporation, série dont il a écrit le premier tome L'Énigme des catacombes ainsi que le onzième, La Menace Vesper.

Biographie

Rick Riordan est né à San Antonio, au Texas. L'écrivain est diplômé de l'Université du Texas à Austin où il s'est spécialisé en anglais et en histoire. Depuis quinze ans, il enseigne dans les écoles publiques et privées en Californie et à San Antonio. Il a reçu St. Mary's Hall's first Master Teacher Award en 2002…En lire plus sur Wikipedia