Livre
Néerlandais

De pappa van Kleine Ezel

Rindert Kromhout (auteur), Annemarie Van Haeringen (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Omdat Kleine Ezel zijn pappa mist die werkt in verre landen, besluit mamma dat ze samen bij hem op bezoek gaan. Prentenboek met grote, eenvoudige illustraties in sobere kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Ouders
Titre
De pappa van Kleine Ezel
Auteur
Rindert Kromhout
Dessinateur
Annemarie Van Haeringen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, © 2005
[28] p. : ill.
ISBN
9789025844479 (hardback)

Commentaires

Na enkele boeken is Kleine Ezel uitgegroeid tot een populaire Nederlandse prentenboekfiguur. In dit deel gaat hij met zijn mama op bezoek bij zijn papa in de verre landen. Net als in vorige deeltjes maakt de tocht met zijn mama het centrale gedeelte van het verhaal uit. Bij het begin is Kleine Ezel droevig omdat Gansje en Bokkie zeggen dat hij geen papa heeft. Hij wil ook zo'n papa om mee te spelen. Onderweg ontmoeten ze vele dieren die hem goede raad en wijze lessen geven. Bij je papa kom je immers niet zomaar: je moet je snuitje wassen, je mag niet voordringen en niet met volle mond praten, je moet je hoefjes poetsen enzovoort. In de bus krijgt Kleine Ezel een vloed raadgevingen over zich heen (wat tegelijk relativerend werkt). De climax komt dichterbij: voor wie het niet geloven mocht, Kleine Ezel zal zijn papa zien. En die papa blijkt: een clown van een ezel. Op een dubbele pagina in een feest van kleuren stormen ze elkaar in de armen.

Annemarie van Haeringen illustreert di…Lire la suite
Kleine Ezel was nog een baby toen zijn pappa wegging. Net als Gansje en Bokje wil Kleine Ezel paardjerijden op de rug van pappa en met hem kunnen voetballen. Mamma besluit om op reis en bij hem op bezoek te gaan. Ze vinden hem in een circustent, waar hij werkt als clown. Aandoenlijk prentenboek met een verrassend goede afloop over het verlangen naar een eigen vader. Schrijver en illustratrice vormden in de vier eerdere boeken over Kleine Ezel al een succesvol duo. Kleine Ezel is een schattige en parmantige creatie. In rake lijnen wordt heel herkenbaar uitdrukking gegeven aan de tekst; zacht fris kleurgebruik. De tekstblokken, bestaande uit korte zinnetjes met veel dialoog, zijn onderdeel van de illustraties die twee pagina’s beslaan. Tekst en illustraties vormen samen een Kleine Ezel-wereld om even lekker in weg te duiken. Verzorgde, aantrekkelijke uitgave met op de groene kartonnen kaft een Kleine Ezel die een grote ezel met een rode hoed tekent. Op de binnenplatten buitelende Kleine…Lire la suite

De pappa van Kleine Ezel

Al sinds de babytijd van Kleine Ezel is zijn papa op reis. “Hij werkt in verre landen”, zegt mama. Plots mist Kleine Ezel hem verschrikkelijk. Hij wil voetballen met zijn papa, paardrijden op z’n rug, hij wil gewoon een papa zoals iedereen. Mama Ezel besluit om samen papa te gaan opzoeken. Onderweg naar de verre landen wordt Kleine Ezel overstelpt met goede raad. Iedereen wil hem klaarstomen voor deze belangwekkende ontmoeting. De illustraties in dit prentenboek zijn ronduit schitterend. Annemarie van Haeringen legt ongelooflijk veel gevoel in haar personages. Je voelt je zelf haast bedremmeld wanneer de wel heel Kleine Ezel wordt terechtgewezen door een reusachtige Neushoorn als hij als eerste de bus wil instappen, ongeduldig als hij is om zijn vader te ontmoeten. Emotie voert de boventoon, in beeld en woord. De tekst is perfect voorleesbaar, met korte zinnen, in een eenvoudige taal zonder een overbodig woord.


Suggestions