Tussen zussen

Rita Spijker (auteur)
Vier heel verschillende zussen staan op een keerpunt in hun leven.
Sujet
Zussen, Vrouwen
Titre
Tussen zussen
Auteur
Rita Spijker
Langue
Néerlandais
Édition
12
Éditeur
Baarn: Marmer, 2011
278 p.
Note
Wordt vervolgd door Renate
ISBN
9789460680410 (paperback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Tussen zussen gaat over een gezin met drie zussen en één halfzus van middelbare leeftijd. Iedere zus leidt een eigen leven, dat ogenschijnlijk erg verschilt van dat van de anderen. Zijn het vier van elkaar losstaande eilanden, die enkel hun moeder als bindmiddel hebben? Het verhaal draait om de moeder, alhoewel zij zelf maar beperkt aan bod komt. Binnenkort wordt ze 65 en ter ere van haar verjaardag wordt een feest georganiseerd. Familie, vrienden en kennissen zijn uitgenodigd, en natuurlijk ook de kinderen en hun gezin. Hoe de vier zussen hier op hun eigen manier naartoe leven, wordt op een treffende wijze geschetst. De verschillende standpunten komen tot hun recht, kruisen elkaar en zorgen letterlijk en figuurlijk voor vuurwerk tussen de zussen.
De aanloop naar het feest vormt slechts één onderwerp. Ook het leven van de zussen en het verloop van hun (onderlinge) relatie wordt breed uit de doeken gedaan. Elk van hen voert een eigen strijd. Het blijkt echter geen evidentie…Lire la suite
Het verhaal van vier zussen die hun leven overdenken. Renate is gescheiden en heeft als halfzus een moeizame relatie met haar familie. Marit geniet van haar gezin, maar haar man gaat vreemd. Tessa is kunstenares en leeft vrij en blij. Anne heeft een burn-out en moet een traumatische jeugdervaring verwerken. Op de 65e verjaardag van hun moeder zien ze elkaar en staan stil bij hun plek in het gezin en hoe hun onderlinge band is geworden. Elke zus wordt om de beurt beschreven in een hoofdstuk waarin gevoelens en gedachten aan de orde komen zodat de lezer een goed beeld krijgt van wat hen bezighoudt. Het verhaal (in de ik-vorm) is interessant en boeiend en geschreven in een pakkende stijl. Kleine druk.