Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Ver van mij

Rita Spijker (auteur)
Wanneer een vrouw na de dood van haar tweede man in Gambia de bloemetjes buiten gaat zetten, heeft dat gevolgen voor haar relatie met haar dochters.
Extra subject
Familie, echtscheiding, Scheiding
Titre
Ver van mij
Auteur
Rita Spijker
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Baarn: Marmer, 2012
297 p.
ISBN
9789460680700 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

Enerzijds is er Rosa, een vrouw van middelbare leeftijd die drie maanden geleden haar tweede man heeft verloren. Maar ze kan nauwelijks rouwen om de dood van Alphons. Wat ze voelt, is vooral opluchting, omdat ze verlost is uit een huwelijk dat toch al lang een stille dood gestorven was. Rosa heeft een reis naar Gambia geboekt, om er exotische vogels te spotten. Maar in Gambia blijkt wel meer te beleven. Ook Rosa laat zich verleiden door een aantrekkelijke jonge Gambiaan, Rano. Anderzijds levert Birgit intussen in Nederland haar eigen strijd. Een strijd met zichzelf en met haar moeder, die niet alleen letterlijk ‘ver van haar’ is. Sinds de scheiding van Birgits vader is de band met haar moeder allesbehalve hecht. Haar lesbische zus Inger heeft veel minder problemen met haar moeder. In de loop van het verhaal komen er een aantal cruciale personen in het leven van Birgit. Zo is er Mara, een cliënte van Birgit, die psycholoog is. Door haar krijgt Birgit meer inzicht in het gedrag van haar…Lire la suite
Drie maanden na het overlijden van haar echtgenoot Alphons gaat Rosa (52) op vakantie naar Gambia. Niet om te rouwen, want eigenlijk is ze opgelucht over zijn dood. Haar dochters Birgit en Inger - kinderen van ex-man Wander - kijken heel verschillend tegen hun moeder aan. De relatie tussen Rosa en Birgit is moeizaam. Birgit kan slecht omgaan met het in haar ogen onvolwassen gedrag van haar moeder, die mannen 'gebruikt als wegwerpservies op een feestje'. Rosa is in het zakenleven geslaagd, maar laat in haar privéleven veel steken vallen. De verschillende karakters worden goed beschreven. Het taalgebruik is beeldend. Drie eerdere romans van de auteur werden goed ontvangen. Naast psychologische romans schreef zij ook een verhalenbundel en een jeugdprentenboek. Een boeiende roman voor een groot vrouwelijk publiek. Normale druk.