Matilda

Roald Dahl (auteur), Carmen Roosen (narrateur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Matilda is een hoogbegaafd kind. Voordat ze vijf was, las ze al boeken voor grote mensen. Haar ouders vinden haar alleen maar lastig en op school heeft ze het ook niet makkelijk. Maar Matilda is niet voor niets zo slim!
Titre
Matilda
Auteur
Roald Dahl
Narrateur
Carmen Roosen  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Matilda
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 1988
1 cd
Durée
05:15
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Commentaires

Matilda is een hoogbegaafd kind; haar ouders vinden haar alleen maar lastig en op school heeft ze het ook niet gemakkelijk. Eens per week wordt de rust in de klas verstoord door het schoolhoofd, juffrouw Bulstronk. Bulstronk is heel anders dan juffrouw Engel; zij houdt van kinderen pesten. Maar Matilda is niet voor niets zo slim! Een van de bekendste boeken van de populaire Engelse auteur dat ook succesvol is verfilmd. Korte getitelde hoofdstukken en gemakkelijk leesbare zinnen. Het verhaal is geïllustreerd met zwartwittekeningen van de befaamde vaste Dahl-tekenaar. Duidelijke druk. Vanaf ca. 10 jaar.

À propos de Roald Dahl

Roald Dahl, né le 13 septembre 1916 à Llandaff au pays de Galles et mort le 23 novembre 1990 à Oxford en Angleterre, est un écrivain britannique et scénariste, auteur de romans et de nouvelles, qui s'adressent aussi bien aux enfants qu'aux adultes, mais mieux connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Ses œuvres les plus célèbres sont Charlie et la Chocolaterie (Charlie and the Chocolate Factory, 1964), adapté plusieurs fois au cinéma, ainsi que des recueils de nouvelles : Bizarre ! Bizarre ! (Someone Like You, 1948) qui obtint le prix Edgar-Allan-Poe en 1954, et Kiss Kiss (1959).

Biographie

Enfance

Né au Pays de …En lire plus sur Wikipedia