Livre
Néerlandais

De tweeminutenregel

Robert Crais (auteur)

De tweeminutenregel

Genre:
Een net uit de gevangenis vrijgelaten bankrover krijgt te horen dat zijn zoon die bij de politie werkte, is doodgeschoten; verteerd door verdriet gaat hij op jacht naar de dader.
Titre
De tweeminutenregel
Auteur
Robert Crais
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The two minute rule
Éditeur
Baarn: De Fontein, 2009
333 p.
ISBN
9789026123528

Commentaires

Bij een bankoverval overtrad Max Holman de gulden tweeminutenregel: binnen en buiten binnen die tijdspanne, om het even wat er gebeurt. Hij redde liever het leven van een man met een hartinfarct, in plaats van tijdig te vluchten. 'De Heldhaftige Bandiet', zo werd hij genoemd in de pers, bleef zijn reputatie hoog houden in de gevangenis en loste de namen van zijn compagnons niet.
Nu hij na tien jaar in voorwaardelijke vrijheid wordt gesteld wil hij een beter mens worden, zich verzoenen met de zoon die hij bijna niet gekend heeft. Tot zijn grote verbazing leert hij dat deze een veelbelovende agent is geworden bij de LAPD. Die slaat om in verbijstering wanneer hij hoort dat zijn zoon dezelfde dag van zijn vrijlating, op een verloren plaats net buiten de stad, door een onbekende moordenaar doodgeschoten is, samen met drie collega's. Op zoek naar de details naar die ogenschijnlijk zinloze moordpartij, krijgt hij de onverwachte steun van ex-FBI Katherine Pollard. Zij is de agente die hem…Lire la suite
De na tien jaar vrijgelaten bankrover Max Holman wordt geconfronteerd met de dood van zijn zoon, een politieagent in Los Angeles. Hij zou samen met drie andere agenten zijn neergeschoten door een latino die wraak wilde nemen. Holman wil weten of zijn zoon betrokken was bij het opsporen ten eigen bate van de buit van zestien miljoen van een bankroof en of zijn dood een wraakactie was. Hij zoekt hulp bij Katherine Pollard, ex-FBI-agente en degene die hem destijds arresteerde. Zij vormen een vreemd duo, hij de ex-crimineel die voorwaardelijk is vrijgelaten en heel voorzichtig moet zijn, en zij de ex-agente en gescheiden moeder die nu moet sappelen om rond te komen. Dat is de charme van deze thriller, twee ongewone speurders die zich teweerstellen tegen de intimidatie en bedreiging van een aantal politiemensen. Deze combinatie van overtuigende personages en een juiste dosis en goed gedoseerde actie en spanning zorgen ervoor dat de lezer zich geen moment verveelt. Paperback met kleine druk.

À propos de Robert Crais

CC BY 2.0 - Image by Mark Coggins San Francisco, CA

Robert Crais, né le 20 juin 1953 à Independence (Louisiane), est un écrivain américain de romans policiers.

Biographie

Il fait ses études supérieures en génie à l'Université d'État de Louisiane, tout en poursuivant le rêve de devenir écrivain. Il publie quelques nouvelles dans des magazines et réalise des courts métrages amateurs.

Il vit en Louisiane jusqu'en 1976, année pendant laquelle il s'installe à Hollywood où il participe à l'écriture de séries télévisées, comme Baretta, Quincy, Cagney et Lacey, Miami Vice, La Cinquième Dimension ou Hill Street Blues, jusqu'au milieu des années 1980. Il délaisse ensuite cette activité soutenue au profit de l'écriture de romans policiers, mais rédige encore des scénarios de téléfilms. À partir de la décennie suivante, il donne quelques rares scénarios …En lire plus sur Wikipedia