Livre
Néerlandais

Het Noordpool conflict

Robert Ludlum (auteur), James Cobb (auteur)
Wetenschappers ontdekken in het uiterste noorden van Canada het wrak van een gecrasht vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog dat een megabom, bestemd voor Noord-Amerika, met zich meedroeg.
Extra subject
THR, Smith, Jon ; personage
Titre
Het Noordpool conflict / Ludlum & Cobb
Auteur
Robert Ludlum James Cobb
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Arctic event
Éditeur
Amsterdam: Luitingh, 2008
350 p.
ISBN
9789024558032

Commentaires

Toen Robert Ludlum op 12 maart 2001 overleed, had hij al 21 bestsellers op zijn naam staan. Voor de thrillerreeks 'Covert One', met Jon Smith als hoofdpersoon, werkte Ludlum voor het eerst samen met andere auteurs. Na Gayle Lynds, Philip Shelby en Patrick Larkin is James Cobb al de vierde auteur die zich aan een deel in deze serie mag wagen. Het lijkt overigens wel alsof er na Ludlums dood meer en sneller boeken verschijnen onder zijn naam dan tijdens zijn leven. Slechts twee boeken uit deze reeks, De hades factor (Luitingh Sijthoff, 2000) en Het Cassandra verbond (Luitingh Sijthoff, 2001), verschenen tijdens zijn leven, de overige (het zijn er inmiddels vijf), werden na zijn dood gepubliceerd. De coauteurs proberen uiteraard zo goed mogelijk de schrijfstijl en de verhaallijnen aan te passen aan die van Ludlum zelf, en trachten nauw de lijnen te volgen die de auteur uitzette bij het creëren van deze reeks. Toch lijkt het commerciële potentieel bepalend te zijn. Het succe…Lire la suite
Op een eiland bij de Noordpool wordt een Russische bommenwerper uit de Koude Oorlog gevonden. Men vermoedt dat er een grote partij antrax in zit die zeker terroristen zal aantrekken. Een ploeg o.l.v. Jon Smith gaat op onderzoek uit en ontdekt een nog groter geheim dat de Russen tot elke prijs geheim willen houden. Er brandt een hevige strijd los. Knap dat ook dit deel uit de lange Ludlum-serie (nu met co-auteurs) de volwassen liefhebber/fan weer tot de laatste bladzijde in z'n greep weet te houden. Natuurlijk is veel voorspelbaar, maar de sympathieke hoofdrolspelers (ook aanwezig in andere boeken rondom Jon Smith) en de vele stuk voor stuk spannende verhaallijnen boeien het hele boek door. Het taalgebruik is niet moeilijk, de verhaallijnen zijn goed te volgen. Op de voorkaft een wat misplaatste racer op een sneeuwscooter die niet voorkomt in het verhaal. Maar ook deze foto intrigeert al. Paperback met normale druk.

À propos de Robert Ludlum

Robert Ludlum, né le 25 mai 1927 à New York et mort le 12 mars 2001 à Naples en Floride, est un écrivain, un comédien et un metteur en scène américain. Il est surtout connu pour ses romans d'espionnage. Il a aussi écrit sous les pseudonymes de Jonathan Ryder et de Michel Shepherd.

Biographie

Né en 1927 à New York, il a grandi dans le New Jersey. Il se destine très tôt au théâtre mais, attiré également par la carrière militaire, s'engage avant sa majorité dans les Marines durant la Seconde Guerre mondiale.

À la fin de la guerre, il reprend des études à l'université Wesleyenne, puis devient comédien et metteur en scène. À quarante ans, il se tourne vers l'écriture.

Son premier suspense, L'Héritage Scarlatti, publié en 1971, est immédiatement u…En lire plus sur Wikipedia