In 1942 wordt een Canadese inlichtingenofficier tijdens een missie in Marokko verliefd op een Franse verzetsstrijdster. Door de oorlogsomstandigheden komt hun relatie onder zware druk te staan.
Titre
Allied
Directeur
Robert Zemeckis
Acteur
Marion Cotillard Brad Pitt
Compositeur
Alan Silvestri 1950-
Langue
Anglais
Éditeur
Paramount, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
ca. 119 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, audiodescriptie in het Engels Ondertiteling: Nederlands, Frans, Deens, Fins, Noors, Spaans, Zweeds, Engels, Engels voor slechthorenden
EAN
5053083107536

Commentaires

Romantisch oorlogsdrama van Robert Zemeckis (The walk; Flight) met topsterren Brad Pitt en Marion Cotillard. In 1942 wordt de Canadese inlichtingenofficier Max Vatan in Marokko gedropt. Hij legt contact met de Franse verzetsstrijder Marianne Beauséjour waarmee hij zich als Frans echtpaar voordoet. Zo lukt het hen tijdens een receptie de Duitse ambassadeur te doden. De twee zijn intussen verliefd geworden en reizen naar Londen waar ze trouwen en een dochtertje krijgen. Maar dan komt hun relatie door de oorlogsomstandigheden onder zware druk te staan. De recensenten geven 2 of 3 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 12-1-'17): '(...) Allied is vooral een oorlogsromance in ouderwetse Hollywoodstijl, lonkend naar genre-klassiekers als Casablanca (1942) en Notorious (1946). (...) niets is Vatan en het losjes op feiten gebaseerde script te dol. Sporadisch treffen ze hun doel, zulke grootse gebaren. Maar verder blijft Allied vooral peperdure edelkitsch.' Het kostuumontwerp kreeg een Oscarnominatie.

À propos de Robert Zemeckis

CC BY 2.0 - Image by Dick Thomas Johnson from Tokyo, Japan

Suggestions